Німці замість зброї хочуть передати Україні 5 тис. касок

Глава Міністерства оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт заявила про готовність передати Україні 5 тисяч військових касок

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Німці замість зброї хочуть передати Укра…
Фото: Рixabay

Заяву про готовність передати Україні військові каски Ламбрехт зробила сьогодні, 26 січня.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на DPA.

"Міністерка оборони Крістін Ламбрехт оголосила, що Німеччина передасть Україні 5000 військових захисних касок. Про це політикиня сказала членам комітету з оборони в Берліні у середу", – йдеться у повідомленні.

Зауважимо, дещо раніше міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс назвав перешкоджання Німеччиною постачання озброєння до України ганебним. За його словами, політика Німеччини щодо постачання зброї Україні на тлі російської агресії суперечить вимогам НАТО, Євросоюзу та партнерів Берліна.

Нагадаємо, що Німеччина відмовляється постачати зброю в Україну на тлі російської агресії. Там кажуть, що дотримуються своєї політики – не постачати летальної зброї до зон конфлікту.

Також ФРН блокує експорт естонського озброєння в Україну. Йдеться про гаубиці Д-30 німецького походження. На думку німецьких урядовців, надання зброї Україні "може лише посилити напруження та зробити переговори з Москвою ще важчими, ніж вони вже є нині".

Нещодавно Німеччина замість надання озброєння виділила Україні 5,3 мільйона євро на розгортання мобільного польового шпиталю. Одночасно з розгортанням госпіталю Німеччина забезпечить відповідну підготовку для введення його в експлуатацію.

22 січня міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт заявила, що Берлін поки не постачатиме Україні зброю. За її словами, Німеччина дотримується своєї політики – не постачати летальної зброї до зон конфлікту.

Раніше нова міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок також ухилилася від прямої відповіді про можливе постачання зброї Україні.

6 січня 2022 року Анналена Бербок заявила, що Німеччина підтримує ЗСУ медикаментами та допомагає лікувати українських солдатів, але дала зрозуміти – Берлін не постачатиме Києву зброю.

Читайте також: Зброя з Німеччини: Чому Берлін блокує постачання Києву гвинтівок і кораблів

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme