Німеччина хоче, щоб нові санкції проти Росії не стосувалися енергосектору, – ЗМІ

Берлін хоче, щоб нові санкції проти Росії не стосувалися енергетики 

Редактор стрічки новин
Німеччина хоче, щоб нові санкції проти Р…
Фото: Pixabay

Німеччина наполягає на тому, щоб нові санкції проти Росії у разі вторгнення в Україну не включали заходів щодо енергосектору.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела та відповідні документи, передає Depo.ua.

Як зазначається у публікації, доки союзники працюють над комплексним набором санкцій проти Росії, кожна країна намагається захистити свою економіку від потенційно значних "побічних ефектів". Як свідчить один із документів, Німеччина стурбована тим, що інакше постачання енергії в Європу може опинитися під загрозою.

Водночас такий  "виняток" з санкцій не запобігатиме можливим санкціям проти газопроводу "Північний потік-2".

Джерела видання також зазначають, що аналогічних поглядів дотримуються інші великі західноєвропейські країни. Один із чиновників сказав, що  можна припустити, що виняток, ймовірно, буде частиною остаточного пакета санкцій, погодженого зі США, який буде застосований у разі вторгнення Росії.

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав Європу та Сполучені Штати ретельно обдумати вибір санкцій проти Росії за подальшу агресію проти України, зауваживши, що санкції не можуть не мати наслідків для Німеччини. 

Країни ЄС та США наразі ведуть підготовку нових санкцій проти Росії, які будуть введені у разі вторгнення в Україну.  Серед варіантів, які розглядаються, - обмеження Москви на конвертування валюти. Також ЄС розглядає експортний контроль, заборону на експорт та імпорт і обмеження доступу до ключових технологій. Обговорюється також відключення від системи платежів SWIFT. 

Читайте також: Німецький сором: Чому Берлін продовжує блокувати постачання зброї Україні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme