Німеччина не має юридичних заборон на передачу зброї Україні, – Кулеба

Очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що у Німеччині немає жодних юридичних заборон на постачання озброєння до Києва на тлі російської агресії

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Німеччина не має юридичних заборон на пе…
Фото: Дмитро Кулеба / Facebook

За його словами, відмова Німеччини є політичним рішенням.

Про це Кулеба заявив під час брифінгу, пише Depo.ua.

Міністр наголосив, що під час візиту глави МЗС Німеччини Анналени Бербок відверто сказав їй про цей аспект та закликав змінити політику Берліна.

"Я чесно сказав: Анналено, ваша позиція несправедлива. Ми проаналізували всю вашу нормативну базу, і там немає ніяких юридичних заборон на поставку зброї Україні. Це чисто політичне рішення. А значить, воно може бути частково модифікованим. З цим вона поїхала назад", – зазначив він.

Нагадаємо, Німеччина, на відміну від багатьох інших країн, вже неодноразово заявляла, що не планує постачати зброю в Україну на тлі російської агресії. Там кажуть, що дотримуються своєї політики – не постачати летальної зброї до зон конфлікту. Водночас велика кількість країн Європи та США надають Україні зброю для захисту на тлі можливого вторгнення Росії.

Наприкінці січня в Німеччині заявили про передачу Україні 5 тисяч військових шоломів, які вже були у використанні. Це викликало обурення серед українських громадян. 

3 лютого міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна досі не отримала жодного письмового підтвердження заяви з боку Німеччини про надання Україні 5000 касок для військових.

Пізніше канцлер Німеччини Олаф Шольц пояснив відмову країни надати зброю Україні та вкотре похвалився секонд-хенд касками.

Читайте також: Зброя з Німеччини: Чому Берлін блокує постачання Києву гвинтівок і кораблів

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme