Німеччина очолить один з напрямків "Кримської платформи"

Німеччина хоче взяти на себе лідерську роль в роботі "Кримської платформи" з деокупації півострова

Журналіст стрічки новин

Зокрема, Німеччина планує очолити напрямок "Кримської платформи" з політики невизнання.

Про це повідомив на брифінгу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба після зустрічі з німецькою колегою Анналеною Бербок.

"Раніше ми запропонували окремим партнерам України очолити в рамках Кримської платформи один з п'яти напрямків її роботи. І сьогодні я з радістю дізнався, що Німеччина готова стати співлідером в "Кримській платформі" за напрямом політики невизнання. Це підтвердження дійсного лідерського підходу німецької дипломатії. Я сподіваюся, що такою вона залишиться і надалі", – розповів очільник МЗС.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Україна презентувала перші результати "Кримської платформи" у США. Тоді є 2022 рік оголосили роком розвитку та інституціоналізації платформи.

Довідка: Установчий саміт "Кримської платформи" відбувся 23 серпня у Києві. Там були присутні представники 46 країн та міжнародних організацій

Офіційно визначеними темами для обговорення були консолідація міжнародної політики невизнання зміни правового статусу Криму, можливості для посилення санкцій проти країни-агресора, захист прав людини, гарантування безпеки в Азово-Чорноморському регіоні, забезпечення дотримання принципу свободи навігації, а також подолання негативних наслідків окупації для екології та економіки регіону. 

У підсумку учасники підписали спільну декларацію, в якій вони не визнають і продовжують засуджувати тимчасову окупацію та незаконну анексію Криму, що становить прямий виклик міжнародній безпеці з серйозними наслідками для міжнародно-правового порядку, що захищає територіальну цілісність, єдність та суверенітет всіх держав.

Читайте також: Істерика Кремля: В яку пастку Росія втрапила із "Кримською платформою"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme