Україна презентує перші результати "Кримської платформи" у США

Постійний представник України в АР Крим Антон Кориневич презентує перші результати "Кримської платформи" під час візиту до США

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Україна презентує перші результати "Крим…
Фото: "Кримська платформа"

Він обговорив результати тримісячної роботи офісу, який був створений після саміту "Кримської платформи" із заступником керівника Офісу президента Андрієм Сибігою.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Офісу президента.

Зазначається, що 2022 рік має стати роком розвитку та інституціоналізації платформи.

"Також команда Представництва президента України в Криму поділилася планами щодо поїздки до США для презентації діяльності та планів національного офісу "Кримської платформи", який розпочав свою роботу в день установчого саміту ініціативи 23 серпня цього року", – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що серед планів щодо законодавчого урегулювання питань, які виникли через тимчасову окупацію Криму, важлива підтримка політичних в'язнів. Окрім цього сторони обговорили плани щодо полегшення доступу українців до адміністративних послуг.

"Окрему увагу було приділено освітнім проектам для підтримки української молоді в тимчасово окупованому Криму, зокрема створенню інформаційно-сервісного порталу та ініціативам щодо популяризації кримськотатарської культури", – додали в прес-службі.

Нагадаємо, раніше в МЗС України висловили обурення відсутністю представників ООН на саміті "Кримської платформи". Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що таке ставлення для організації, яка займаються підтримкою миру і безпеки у світі, є неприпустимим. 

Довідка: Установчий саміт "Кримської платформи" відбувся 23 серпня у Києві. Там були присутні представники 46 країн та міжнародних організацій

Офіційно визначеними темами для обговорення були консолідація міжнародної політики невизнання зміни правового статусу Криму, можливості для посилення санкцій проти країни-агресора, захист прав людини, гарантування безпеки в Азово-Чорноморському регіоні, забезпечення дотримання принципу свободи навігації, а також подолання негативних наслідків окупації для екології та економіки регіону. 

У підсумку учасники підписали спільну декларацію, в якій вони не визнають і продовжують засуджувати тимчасову окупацію та незаконну анексію Криму, що становить прямий виклик міжнародній безпеці з серйозними наслідками для міжнародно-правового порядку, що захищає територіальну цілісність, єдність та суверенітет всіх держав.

Читайте також: Істерика Кремля: В яку пастку Росія втрапила із "Кримською платформою"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme