Німеччина оголосила ще один план допомоги Україні

Німеччина, яка замість зброї надасть Україні польовий госпіталь, повинна зараз зосередитися на економічній стабілізації Києва

Журналіст стрічки новин

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок вважає, що Німеччина має надати Україні не зброю, а допомогти економічно.

Про це Бербок заявила сьогодні на початку Ради ЄС із закордонних справ у Брюсселі, передає Depo.ua з посиланням на DW.

"Оскільки ми перевіряємо різні сценарії, наразі важливо, щоб ми передусім брали до уваги економічну ситуацію в Україні. Це означає, що економічна стабілізація України є для мене одним із вирішальних заходів, які чітко треба зробити з боку Німеччини", - зазначила Бербок.

Вона наголосила, що Німеччина стоїть на боці України в питаннях фінансової та економічної підтримки. За її словами, передусім треба зберегти стабільність держави. При цьому міністерка не уточнила, чому саме її непокоїть економічна стабільність України у теперішній ситуації. Однак вона додала, що нинішня напруженість не повинна призвести до відлякування інвестицій в Україну.

"Будь-яка подальша форма агресії з боку російського уряду викличе чітку спільну відповідь з боку нас, як європейців, разом з американцями та в рамках НАТО", – запевнила Бербок, зазначивши, що ця реакція включатиме фінансові заходи.

Коли її запитали про можливість відключення Росії від платіжної системи SWIFT, вона повторила свою позицію, що "найжорсткіший кийок" не завжди є "найрозумнішим" засобом.

"Нам треба розглядати такі фінансові заходи, які мали б найбільший ефект", – відповіла Бербок.

Нагадаємо, у Німеччині виділили 5,3 мільйона євро на розгортання мобільного польового шпиталю в Україні. Одночасно з розгортанням госпіталю Німеччина забезпечить відповідну підготовку для введення його в експлуатацію.

22 січня міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт заявила, що Берлін поки не постачатиме Україні зброю. За її словами, Німеччина дотримується своєї політики – не постачати летальної зброї до зон конфлікту.

Раніше нова міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок також ухилилася від прямої відповіді про можливе постачання зброї Україні.

6 січня 2022 року Анналена Бербок заявила, що Німеччина підтримує ЗСУ медикаментами та допомагає лікувати українських солдатів, але дала зрозуміти – Берлін не постачатиме Києву зброю.

Читайте також: Зброя з Німеччини: Чому Берлін блокує постачання Києву гвинтівок і кораблів

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme