Німецька страхова компанія розірвала контракт по "Північному потоку-2"

Німецька страхова компанія Munich Re розірвала контракт щодо "Північного потоку-2" від лютого 2021 року через загрозу санкцій

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Німецька страхова компанія розірвала кон…
Фото: Facebook NordStream2

Водночас офіційну причину скасування контракту по "Північному потоку-2", сертифікацію якого напередодні призупинив канцлер Німеччини Олаф Шольц, не оголошують.

Про це повідомив головний виконавчий директор Munich re Йоахім Веннінг під час прес-конференції, передає депо із посиланням на MailBD.

"Про причини такого рішення він промовчав, але зазначив, що "клієнт", ймовірно, не погодиться на розірвання договору", – йдеться у повідомленні.

Зауважимо, 22 лютого канцлер Німеччини Олаф Шольц повідомив, що сертифікацію газопроводу "Північний потік-2" буде зупинено. Він видав указ про зупинку сертифікації Міністерству економіки Німеччини.

Нагадаємо, що 21 лютого президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно визнав "Л-ДНР". Також Росія підписала з ватажками цих незаконних формувань так званий "договір про дружбу". Цей договір передбачає спільну охорону "кордонів" так званих "ДНР" і "ЛНР". Заступник голови комітету Ради Федерації Росії у міжнародних справах Андрій Клімов заявив, що Росія визнає незалежність "Л-ДНР" не у заявлених, а у фактичних кордонах.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував визнання лідером Росії Володимиром Путіним "Л-ДНР" та заявив, що розцінює такі дії як порушення суверенітету та територіальної цілісності України. 

Багато країн світу пригрозили Путіну відповіддю за такі дії. Японія вже почала узгодження економічних санкцій проти Росії. США також США пообіцяли уже сьогодні "додаткові заходи" щодо Росії.

Щодо санкцій ЄС проти Росії, то ЗМІ пишуть, що там запровадять санкції, але не одразу.

Читайте також: Поганий мир чи добра війна: Чому за півдоби після визнання "Л-ДНР" Захід не вводить "вбивчі" санкції

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme