"Нормандська" зустріч відтерміновується через позицію Росії, – Зеленський

Росія затягує проведення зустрічі лідерів "нормандського формату", однак сторони розуміють, що цю зустріч провести необхідно у будь-якому разі  

Редактор стрічки новин
"Нормандська" зустріч відтерміновується…
Фото: ОП

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час свого спілкування з журналістами на форумі "Україна 30", передає Depo.ua.

Президент зазначив, що питання проведення зустрічі "нормандської четвірки" обговорювалося на зустрічах у рамках його візиту до Німеччини.

"Відпрацьовано кластер – це кроки щодо практичного втілення в життя мінського процесу. Кластер напрацьований німецькою стороною і погоджений Францією. І ми, в принципі, за. Він переданий Росії. І ми бачимо, що відтерміновується "нормандська зустріч" через позицію РФ. Це важливо, що ми втрьох це розуміємо", – сказав Зеленський.

Український президент також зазначив, що на зустрічі з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель він довів, що Україна виконує всі зобов’язання, аби зустріч у "нормандському форматі" відбулась.

Нагадаємо, раніше спікер української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович заявив, що залучення США до врегулювання конфлікту на Донбасі в рамках "нормандського формату" активно обговорюють голова офісу президента України Андрій Єрмак і заступник держсекретаря Вікторія Нуланд. 

Зазначимо, останній саміт лідерів країн "нормандської четвірки" відбувся в грудні 2019 року в Парижі. На ньому вперше зустрілися президент Росії Володимир Путін та президент України Володимир Зеленський. 

Читайте також: "Гарантований транзит": Про що насправді домовилися Зеленський та Меркель

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme