У Зеленського працюють над залученням США до переговорів щодо Донбасу

Залучення США до врегулювання конфлікту на Донбасі в рамках "нормандського формату" активно обговорюють голова офісу президента України Андрій Єрмак і заступник держсекретаря Вікторія Нуланд
 

Журналіст відділу новин
У Зеленського працюють над залученням СШ…

Про це в ефірі російськомовного телеканалу "Дом" заявив спікер української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович, інформує Depo.ua.

"Це технічна можливість. Питання, скоріше, полягає в наступному: чи буде досягнута принципова домовленість такого характеру. Зараз між Єрмаком йдуть інтенсивні консультації з Вікторією Нуланд, яка була призначена в США головною по Україні", – сказав Арестович.

Він зазначив, що йому відомо про контакти Нуланд з російським представником у ТКГ Дмитром Козаком і консультаціях на високому рівні політичних радників.

"Чим вони закінчаться, буде зрозуміло після зустрічі Зеленського з Байденом. Думаю, в серпні будуть новини", – додав Арестович.

Він також зазначив, що готуються пропозиції Байдену по розширенню ТКГ.

"Такі варіанти готуються, але ми не можемо їх анонсувати – переговори люблять тишу. Якщо зараз їх проанонсувати, то почнеться інформаційна протидія, дипломатична протидія. І ми можемо не отримати того результату, на який розраховуємо", – зазначив Арестович.

Нагадаємо, 26 квітня президент Володимир Зеленський хоче розширити "нормандський формат" до семи країн і додати США, Велику Британію та Канаду.

Критично до такої пропозиції ставилися представники Росії, заявляючи, що це посилить тиск на країну.

16 червня президент США Джо Байден та глава Росії Володимир Путін провели зустріч у Женеві, на якій обговорили, у тому числі, українське питання.

30 червня у Кремлі заявили, що Росія не проти приєднання США до "Нормандського формату", але лише разом з "Л-ДНР".

Читайте також: Кремль залучає США до "нормандського" формату: Чим це загрожує Зеленському

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme