Норвезька авіакомпанія скасувала польоти над Україною

Авіакомпанія Norwegian призупинила польоти над територією України через ситуацію з безпекою

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Норвезька авіакомпанія скасувала польоти…
Фото: Norwegian

Ймовірно, під цим формулюванням представники авіакомпанії розуміють загрозу повномасштабного вторгнення Росії на територію України, про яке останніми днями говорять інші держави на основі даних своїх розвідок.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на телеканал ТВ2.

"Ми зробили цю оцінку на основі комплексної оцінки безпеки. Тому ми вирішили не літати над Україною до подальшої інформації про ситуацію. Безпека завжди на першому місці", – сказав журналістам директор із комунікацій Norwegian Есбен Туман.

Він уточнив, що авіакомпанія практично не має прямих маршрутів до України, але іноді літає над західними частинами України. Зокрема, такі маршрути виконують літаки, які прямують з пасажирами до Угорщини чи Туреччини.

Однак, через загрозу повноцінного військового вторгнення Росії такі перельоти компанія вирішила припинити до з'ясування всіх обставин. 

"Ми взагалі не так багато літаємо над Україною. Після аварії MH17 ми загалом уникали східних частин України", – уточнив Туман. 

Нагадаємо, станом на 14 лютого українські аеропорти працюють у штатному режимі. Попри чутки про закриття неба над Україною та відмову іноземних компаній від польотів до України, вони продовжують роботу. 

А напередодні,13 лютого, з'явилася інформація, що вже з 14 лютого о 16:00 в Україні можуть призупинити повітряний рух. Міністерство інфраструктури спростувало цю інформацію і заявило, що більшість авіакомпаній продовжують операційну діяльність без жодних обмежень.

Під час позачергового засідання ввечері, 13 лютого, Кабінет міністрів виділив 16,6 млрд грн, щоб гарантувати безперебійність польотів у повітряному просторі України. Комітет Верховної Ради з питань бюджету на позачерговому засіданні 13 лютого погодив перерозподіл видатків Державного бюджету України на 2022 рік відповідно до цього рішення Кабміну. 

Відомо, що напередодні нідерландська авіакомпанія KLM зупинила польоти до України через загрозу нового вторгнення Росії. А вже 13 лютого рейс української авіакомпанії SkyUp за маршрутом "Фуншал – Бориспіль" не зміг прилетіти до місця призначення. Виявилося, що лізингодавець заборонив SkyUp влітати в авіапростір України. Літаку із бортовим номером UR-SQO довелося сідати в аеропорту Кишинева. У Молдові застрягли 175 українських громадян – їх обіцяють трансфером доставити в Україну.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme