Українські аеропорти працюють у штатному режимі

Попри чутки про закриття неба над Україною та відмову іноземних компаній від польотів до України, українські летовища продовжують роботу

Редактор стрічки новин
Українські аеропорти працюють у штатному…
Фото: Державна авіаслужба

Українські аеропорти на тлі зростання напруженості навколо України працюють у штатному режимі – рейси прибувають та вилітають за розкладом. 

Про це повідомляє Depo.ua.

Розклад на сайтах міжнародних аеропортів України свідчить, що суттєвих змін у роботі летовищ немає.  

Зокрема, столичний аеропорт "Бориспіль" оприлюднив заяву щодо роботи летовища.

"У зв'язку з суперечливою інформацією на тлі зростання напруженості навколо України, Міжнародний аеропорт "Бориспіль" повідомляє наступне: Аеропорт продовжує працювати в штатному режимі, забезпечуючи безпеку і високий рівень авіабезбеки у повному обсязі", – йдеться у публікації на сторінці аеропорту у Facebook.

Пасажирів закликають уважно стежити за інформацією про розклад руху літаків авіакомпаній на онлайн-табло сайту летовища, а щодо питань про можливу відміну чи затримки рейсів – звертайтеся безпосередньо до авіакомпаній, які обслуговують ці рейси.

"У найближчий час розклад може змінюватись. Ми уважно слідкуємо за всіма змінами. Водночас повідомляємо, що станом на сьогодні, практично всі рейси відбуваються за розкладом і без змін у графіках польотів", – йдеться у повідомленні.

В аеропорту додали, що компанія KLM скасувала всі свої рейси з 13.02 по 17 лютого, FLY-DUBAI - змінила графіки з 14 по 28 лютого, однак рейси виконуються. Також повідомляється, що компанія QATAR AIRWAYS  XQR 297 і 298 — відмінила рейс 14 лютого, тому що буде виконувати рейс на більшому повітряному судні за розкладом. AIR ASTANA  змінила розклад  рейсу XKC 201 202.

Робота аеропорту Бориспіль 14 лютого 2022

Зміни у роботі аеропорту Бориспіль 14 лютого 2022

Розклад аеропорту бориспіль 14 лютого 2022

У звичному режимі працює і столичний аеропорт "Жуляни". 

Аеропорт Жуляни табло 14 лютого 2022Аеропорт імені сікорського жуляни табло 14 лютого 2022

В аеропорту Одеси на табло відзначено, що скасований рейс, яким мав би прибути сьогодні о 13 годині із Варшави. Однак про причини скасування рейсу наразі невідомо. 

Аеропорт Одеса табло 14 лютого 2022

Дані на онлайн-табло інших аеропортів, зокрема Харкова, Дніпра, Львова, свідчать, що летовища також працюють у штатному режимі.

Аеропорт дніпро табло 14 лютого 2022

Аероопрт Львів табло 14 лютого 2022

Аеропорт ім Данила Галицького табло 14 лютого 2022

Аеропорт Харків табло 14 лютого 2022

Харківський аеропорт табло 14 лютого 2022

Нагадаємо, 13 лютого з'явилася інформація, що вже з 14 лютого о 16:00 в Україні можуть призупинити повітряний рух. Міністерство інфраструктури спростувало цю інформацію і заявило, що більшість авіакомпаній продовжують операційну діяльність без жодних обмежень.

Під час позачергового засідання ввечері, 13 лютого, Кабінет міністрів виділив 16,6 млрд грн, щоб гарантувати безперебійність польотів у повітряному просторі України. Комітет Верховної Ради з питань бюджету на позачерговому засіданні 13 лютого погодив перерозподіл видатків Державного бюджету України на 2022 рік відповідно до цього рішення Кабміну. 

Відомо, що напередодні нідерландська авіакомпанія KLM зупинила польоти до України через загрозу нового вторгнення Росії. А вже 13 лютого рейс української авіакомпанії SkyUp за маршрутом "Фуншал – Бориспіль" не зміг прилетіти до місця призначення. Виявилося, що лізингодавець заборонив SkyUp влітати в авіапростір України. Літаку із бортовим номером UR-SQO довелося сідати в аеропорту Кишинева. У Молдові застрягли 175 українських громадян – їх обіцяють трансфером доставити в Україну.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme