Нова Зеландія приєдналася до декларації "Кримської платформи"

Посол Нової Зеландії в Україні Мері Терстон передала ноту МЗС країни про приєднання до спільної декларації "Кримської платформи"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Нова Зеландія приєдналася до декларації…
Фото: Прес-служба МЗС України

З Терстон зустрівся заступник очільника Міністерства закордонних справ (МЗС) України Євгеній Єнін. Під час зустрічі посол передала ноту про приєднання до декларації "Кримської платформи".

Єнін подякував за послідовну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МЗС України.

Також заступник міністра подякував Терстон за важливий внесок у розбудову двосторонніх відносин.

"Він окремо подякував за участь в інаугураційному саміті Кримської платформи 23 серпня в Києві", – йдеться у повідомленні.

Окрім цього, дипломати обговорили актуальні питання співробітництва, взаємодію у протидії глобальним викликам, зокрема пандемії COVID-19, кібератакам та гібридним загрозам.

Нагадаємо, 23 серпня, у Києві відбувся установчий саміт "Кримської платформи".  Участь у заході взяли делегації із 46 країн. За підсумками саміту "Кримської платформи" учасники ухвалили підсумкову декларацію. Документ засуджує окупацію Криму та містить пункт про додаткові санкції проти Росії.

Раніше президент Володимир Зеленський анонсував, що офіси "Кримської платформи", які працюватимуть задля деокупації Криму, діятимуть не лише в Україні, а й у низці інших країн.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme