Новим президентом ПАРЄ може стати проросійський Кокс, – Гончаренко

Народний депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко повідомив про можливість обрання новим президентом Парламентської асамблеї Ради Європи проросійського політика Тіні Кокса

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Новим президентом ПАРЄ може стати пророс…
Фото: ЕРА

За його словами, Кокс активно підтримує Росію у ПАРЄ, що є поганою новиною для України.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на допис Гончаренка у Telegram.

Зазначається, що Кокс є головою групи об'єднаних лівих та просуває інтереси Росії. При цьому, ухвалення нідерландського політика президентом ПАРЄ відбувається в межах ротаційної процедури.

"Новим президентом ПАРЄ, з дуже високим ступенем ймовірності, стане Тіні Кокс, голова групи об'єднаних лівих. Тіні Кокс є проросійським політиком з Нідерландів, який є головою групи об'єднаних лівих. Він дуже активно підтримує Росію. Призначення його Президентом ПАРЄ відбувається в рамках ротаційної процедури ухваленої у 2008 році між 5 політичними групами в ПАРЄ. Для України призначення Коксу Президентом ПАРЄ, м'яко кажучи, не найкраща новина", – йдеться у повідомленні.

Новим президентом ПАРЄ може стати проросійський Кокс, – Гончаренко

Зауважимо, 23 листопада стало відомо, що Росія сформувала нову делегацію в ПАРЄ. Главою делегації знову було обрано віце-спікера Держдуми РФ Петра Толстого.

Нагадаємо, раніше Росія відмовилась виступати на осінній сесії ПАРЄ. Все через те, що Європа не визнала COVID-вакцинацію російським препаратом "Спутник V".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme