Новітні американські ліки проти COVID-19 вже в Україні, але їх не використовують, – Радуцький

Для того, щоб застосовувати інноваційні ліки зі США для важких хворих з коронавірусом в українських лікарнях, потрібне рішення Верховної Ради  

Редактор стрічки новин
Новітні американські ліки проти COVID-19…
Фото: Facebook Михайла Радуцького

Новітні ліки проти важкої форми коронавірусної інфекції зі США уже завезли в Україну та навіть розвезли в медичні заклади у регіонах, однак досі не можуть використовувати їх.

Про це повідомив комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький в ефірі програми "Право на владу" на "1+1", передає Depo.ua.

Він нагадав, що ліки прямої дії для лікування хворих у важкій формі на COVID-19 українські медичні заклади отримали як благодійну допомогу від США.

"Ми отримали допомогу від уряду Сполучених Штатів – вони нам передали ці ліки. І нам терміново треба ухвалити закон – такий самий, як ми приймали минулого року щодо екстреного використання вакцин", – наголосив Радуцький.

За його словами, ліки вже навіть доставлені в регіоні, але народні депутати повинні ще ухвалити законопроект, який дозволить лікарям їх використовувати.

Нагадаємо, 4 вересня в Україну прибув гуманітарний вантаж з США, який містив 60 тисяч флаконів з ліками проти коронавірусу. Йдеться про інноваційні лікарські препарати Bamlanivimab та Etesevimab, що застосовуються проти COVID-19. Їх загальна вартість сягає 20 млн доларів. 

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme