Няшу Поклонську не оголосять у міжнародний розшук: У чому причина

Українське бюро Інтерполу Міністерства внутрішніх справ не буде оголошувати пані посла Росії в Кабо-Верде та екс-прокурорку окупованого Криму Наталію Поклонську в міжнародний розшук

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Няшу Поклонську не оголосять у міжнародн…
Фото: Facebook Наталії Поклонської

Зокрема, оголошення Поклонської у розшук, яку напередодні Київський суд дозволив затримати, буде суперечити ст. 3 Статуту Інтерполу про сувору заборону здійснювати будь-яке втручання чи діяльність політичного, військового, релігійного чи расового характеру.

Про це повідомив Офіс генпрокурора у відповіді на запит "Українських Новин", передає Depo.ua.

"Також інформуємо, що органом досудового розслідування вживалися заходи щодо оголошення Поклонської в міжнародний розшук. Водночас Робочим апаратом Укрбюро Інтерполу МВС України відмовлено в оголошенні зазначеної особи в міжнародний розшук", – йдеться у повідомленні.

Няшу Поклонську не оголосять у міжнародний розшук: У чому причина

Фото: "Українські Новини"

Зауважимо, Міністерство закордонних справ України звернулося до влади Кабо-Верде щодо призначення Наталії Поклонської послом Росії. У МЗС нагадали, що вона перебуває під санкціями України, ЄС, США, Канади та Японії.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що президент Росії Володимир Путін призначив Поклонську послом у Кабо-Верде. Наказ російського президента датований сьогоднішнім днем – 13 жовтня 2021 року. Раніше з’являлася інформація, що Поклонська може отримати посаду послині в Африці, начебто це було побажанням самої Поклонської.

Додамо, Поклонська стала відомою у 2014 році під час окупації Криму Росією, коли обійняла посаду "прокурора" Криму, на якій перебувала два роки, після чого обралася до Держдуми від провладної партії "Єдина Росія". Напередодні цьогорічних виборів до Держдуми Поклонська заявила, що не братиме у них участі та займеться іншою діяльністю.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme