ОАСК відкрив провадження про оскарження положення про фракцію "Голос"

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом про оскарження положення про фракцію "Голос"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
ОАСК відкрив провадження про оскарження…
Фото: Рixabay

Позов подали 11 екс-членів фракції, які сформували об'єднання "Справедливість", представниця якого Олександра Устінова напередодні очолила "Голос" за рішенням судді ОАСК.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу суду.

Зазначається, що ОАСК розгляне його за правилами спрощеного позовного провадження, не повідомляючи сторони за наявними матеріалами справи. При цьому, разом з позовом про положення до суду також надійшла заява про забезпечення фракції.

"Заявники просили суд зупинити дію оскаржуваного Положення до набрання рішенням суду законної сили. Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив вказану заяву та вказав, що вжиття таких заходів не зумовлює фактичного вирішення спору по суті, а спрямоване лише на збереження існуючого становища до завершення розгляду справи", – йдеться у повідомленні.

Додамо, раніше екс-глава фракції Ярослав Железняк прокоментував вигнання з посади. На думку нардепа, на таке рішення щодо фракції "Голос" мав вплив очільник Офісу президента Андрій Єрмак.

Нагадаємо, дещо раніше перший заступник голови ВРУ Олександр Корнієнко повідомив, що новим головою депутатської фракції "Голос" в українському парламенті стала Олександра Устінова. Заступником голови обрано Юлію Клименко.

Довідка: Під час засідання Верховної Ради 22 жовтня спікер Руслан Стефанчук вже зачитував лист, який на його ім'я написали частина народних обранців від фракції "Голос" щодо нібито зняття з посади її голови Ярослава Железняка.

У листі, за словами Стефанчука, йшлося, що рішення про відсторонення Железняка ухвалила більшість фракції "Голос". У зв'язку з цим тимчасово виконуючим обов'язки глави фракції мала би стати Олександра Устінова.

Водночас Железняк, отримавши слово для репліки, наголосив, що таке рішення повинні були ухвалити 14, а не 11 членів фракції "Голос". Він додав, що ані голова фракції "Голос", ані його заступники, ані політична рада фракції "не ухвалювали ніяких рішень із цього питання".

Згодом стало відомо, що Железняк залишається головою фракції "Голос" у Верховній Раді, а заступником голови фракції – Роман Костенко. 

Раніше ЗМІ писали також, що Офіс Зеленського обіцяє "плюшки" частині "Голосу" за голосування та іншу допомогу. Група "Справедливість" протистоїть лідеру партії Кірі Рудик та голові фракції Ярославу Железняку.

Читайте також: Не в останню осінь: Хто і як рятуватиме розколотий "Голос"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme