Стало відомо, що Офіс Зеленського обіцяє частині "Голосу" за голосування та іншу допомогу, – ЗМІ

Частина фракції "Голос" нібито хоче обміняти голосування за відставку голови Верховної Ради Дмитра Разумкова на зняття з посади керівника фракції Ярослава Железняка
 

Журналіст відділу новин
Стало відомо, що Офіс Зеленського обіцяє…
Фото: УП

При цьому ймовірність відставки Дмитра Разумкова х посади спікера парламенту оцінюють у 55%.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на статтю "Останній із "перших". Чи втримається на посаді Дмитро Разумков", яка вийшла на сайті "Українська правда".

"Станом на зараз ймовірність звільнення Разумкова – 55% проти 45. Голосів мало би вистачити. "Слугам" додадуть голоси "За майбутнє", частково "Довіра" і частина "Голосу", яка воює з Кірою Рудик. З "Голосом" цікава історія – вони хочуть обміняти це голосування, щоб скинути з посади керівника фракції Железняка", – пише Українська правда з посиланням на власне джерело.

Стало відомо, що Офіс Зеленського обіцяє частині "Голосу" за голосування

Цю інформацію вже прокоментував чинний голова фракції "Голос" у Верховній Раді Ярослав Железняк.

"Так це правда. Уточню, домовленість між "Справедливістю" та ОП проста. "Справедливість" голосують закон про олігархів, відставку спікера і ще може парочку питань типу бюджету, плюс мовчать на болючі теми, такі як "вагнерівці". Натомість в ОП забезпечують зняття глави фракції в обхід регламенту", – написав Железняк у своєму Telegram-каналі.

Він зазначив, що склеювала цю частину головний критик влади – Олександра Устінова.

"Це все? Ні. Принципи так дешево не продаються! Тому там ще в пакеті є: фінансування округів; допомога в новому патріотичному політпроекті з орієнтиром на Західну Україну; участь в бюджетному процесі; невключення певних осіб в список олігархів; робота з губернатором однієї західної області і інші плюшки", – додав Железняк.

Коментар голови фракції "Голос" у Верховній Раді Ярослава Железняка

Нагадаємо, 23 вересня Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому проект закону №5599 про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів). 

Закон підтримали 279 депутатів – це фракція "Слуга народу"(229 голосів), група "Довіра"(15) і "За Майбутнє"(18) та фракція "Голос"(11). У "Голосі" закон підтримала група, яка протистоїть лідеру партії Кірі Рудик та голові фракції Ярославу Желєзняку.

Закон зазнав критики з боку опозиція, а також голови парламенту Дмитра Разумкова. Спікер спрямував законопроект після першого читання до Венеціанської комісії на експертизу. І залежно від висновків експертів Ради Європи, закон можуть переглянути. Висновок Венеціанської комісії має надійти у грудні.

24 вересня стало відомо, що у Верховній Раді буде ще одне голосування щодо закону про олігархів №5599. Це необхідно, щоб усунути юридичну колізію, яка виникла через наявність у законі помилок.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme