Разумков подякував Раді за схвалення правки, через яку доведеться переголосовувати закон про олігархів

Поправка голови парламенту Дмитра Разумкова спричинила юридичну колізію у законі про олігархів

Редактор стрічки новин
Разумков подякував Раді за схвалення пра…
Фото: Facebook Дмитра Разумкова

Разумков подякував народним депутатам за схвалення його поправки під час розгляду закону про олігархів у другому читанні.

Про це спікер парламенту написав на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

Зазначимо, поправка Разумкова під номером 398 спричинила юридичну колізію у законі. Поправка передбачає, що олігархом визнає особу НАЗК, тоді як Зеленський у своєму законопроекті запланував, що рішення щодо статусу олігарха прийматиме РНБО.

"Дякую і комітету, і Верховній Раді України, що підтримала мою з колегами правку за номером 398! Тепер НАЗК за зверненням спеціальної комісії буде вносити особу до реєстру олігархів! Деолігархізація триває", – написав голова Верховної Ради, очевидно, кепкуючи з народних депутатів. 

Поправка Разумкова до закону про олігархів

Нагадаємо, вчора, 23 вересня, Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому проект закону №5599 про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів). 

Закон підтримали 279 депутатів – це фракція "Слуга народу"(229 голосів), група "Довіра"(15) і "За Майбутнє"(18) та фракція "Голос"(11). У "Голосі" закон підтримала група, яка протистоїть лідеру партії Кірі Рудик та голові фракції Ярославу Желєзняку.

Сьогодні, 24 вересня, стало відомо, що народним депутатам доведеться ще раз проголосувати щодо закону про деолігархізацію, адже під час розгляду законопроекту у другому читанні врахували одразу три поправки, які суперечать одна одній. 

Закон зазнав критики з боку опозиція, а також голови парламенту Дмитра Разумкова. Зазначимо, що спікер спрямував законопроект після першого читання до Венеціанської комісії на експертизу. І залежно від висновків експертів Ради Європи, закон можуть переглянути. Висновок Венеціанської комісії має надійти у грудні.

Читайте також: Закон про олігархів: З кого почнуть – із Порошенка чи з Коломойского

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme