В Україні обирають голову САП попри рішення суду

Нині триває робота конкурсної комісії, яка обирає голову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 

Журналіст стрічки новин
В Україні обирають голову САП попри ріше…
Фото: Facebook САП

Сьогодні в режимі відеоконференції зібралася конкурсна комісія, яка має обрати голову САП, на посаду якого претендують детектив НАБУ Олександр Клименко та прокурор Офісу генпрокурора Андрій Синюк.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на YouTube-трансляцію.

Конкурсна комісія має провести співбесіди з кандидатами на очільника САП, яка триватиме до години з кожним з ним.

Крім того, мають визначитися з інші посадами в САП.

Нагадаємо, 20 грудня Окружний адміністративний суд Києва заблокував своїм рішенням проведення конкурсу на посаду голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Зауважимо, що ОАСК – це суд першої інстанції, тому його рішення не набувають законної сили до рішення апеляційної інстанції. Тобто конкурс має продовжуватися 21 грудня, комісія має обрати керівника САП. Але контрольована Банковою частина комісії може не з'явитися на обрання.

Додамо, що зрив конкурсу на посаду керівника САП нерідко називають руйнуванням відносин України із Заходом на тлі російської агресії.

Як відомо, у листопаді ЗМІ повідомили, що підконтрольні президенту Володимиру Зеленському члени конкурсної комісії з відбору глави САП зірвали вирішальний етап конкурсу. Своєю чергою Європейський Союз та США офіційно висловили розчарування незрозумілими та невиправданими затримками в обранні керівника САП України. Сам Зеленський на це заявив, що члени конкурсної комісії мають виконати свій обов'язок.

Відомо, що на посаду керівника САП подалися три недоброчесних працівників НАБУ. Серед них – і кум корупціонера Артема Ситника.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme