Обшуки ДБР у нардепа Воронька із об'єднання Разумкова ведуться у справі про підробку документів, – ДБР

Держбюро розслідувань підтвердило, що прийшло з обшуком до чинного народного депутата  

Редактор стрічки новин
Обшуки ДБР у нардепа Воронька із об'єдна…
Фото: Facebook Олега Воронька

До народного депутата від "Слуги народу" та з МФО "Розумна політика" Олега Воронька прийшли з обшуком у справі щодо підробки документів.

Про це повідомила прес-служба ДБР, передає Depo.ua.

"У межах кримінального провадження за фактом підроблення документів Державне бюро розслідувань проводить обшуки у чинного народного депутата України. Слідчі дії відбуваються за місцем проживання парламентарія та у пов’язаних з ним осіб", - йдеться у повідомленні.

ДБР обшук у народного депутата Олега Воронька

Зазначається, що Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) склало на депутата протокол про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого частиною 2 ст. 172-4 КУпАП (порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності) щодо його входження до складу виконавчого органу одного із товариств. І під час судового розгляду у Печерському суді народний депутат дав підроблені документи - протокол зборів з інформацією про нібито своє звільнення з посади директора, чим можливо ввів в оману суд.

Олег Воронько обшук

Дії нардепа попередньо кваліфікували за такими статтями:

  • підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів (ч. 4 ст. 358 КК України);

  • службове підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України);

  • введення в оману суду або іншого уповноваженого органу (ч. 2 ст. 384 КК України).

ДБР про обшуки у Олега Воронька

Нагадаємо, сьогодні, 28 січня, вранці екс-голова Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив, що слідчі ДБР приїхали до нардепа із його МФО "Розумна політика" Олега Воронька.  

Довідка: Олег Воронько у 2019 році був обраний депутатом Верховної Ради 9 скликання від партії "Слуга Народу" за виборчим округом №103 (Кіровоградська область) як безпартійний. Член однойменної фракції. Член Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

До обрання у Раду займався підприємницькою діяльністю та реалізацією проектів в ІТ-сфері.

За результати перевірки декларації нардепа за 2020 рік, Національне агентство із питань запобігання корупції не отримало підтвердження походження 132 млн 25 тис. грн у декларації Воронька. Сам Воронько пояснив НАЗК, що джерелами походження його активів є доходи та заощадження, які він отримав до того, як став народним депутатом. Але документів, що підтверджують отримання вказаних доходів, він не надав.

8 листопада 2021 року екс-спікер Верховної Ради Дмитро Разумков оприлюднив список депутатів, які увійдуть до створеного ним міжфракційного об’єднання під назвою "Розумна політика". Був у цьому списку.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme