Очільник МЗС Угорщини отримав “Орден дружби” з рук Лаврова

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто отримав від глави МЗС Росії Сергея Лаврова "Орден дружби" за "заслуги у розвитку двосторонніх відносин"
 

Тарас Паньо
Журналіст відділу міжнародної політики
Очільник МЗС Угорщини отримав “Орден дру…

Очільник зовнішньополітичного відомства Угорщини, яка є членом НАТО та ЄС, і прем'єр-міністр якої визнав, що відбувається українсько-російська війна, пишається тим, що зумів поглибити співпрацю своєї країни з Кремлем.

Про це Сійярто написав у Facebook, передає Depo.ua.

"Я отримав від мого друга та колеги Сергєя Лаврова орден Дружби, яким мене нагородив президент Росії за заслуги у розвитку двосторонніх відносин. Я пишаюся тим, що, незважаючи на вкрай несприятливі глобальні та регіональні події останніх років, ми змогли підтримувати нашу співпрацю з Москвою на основі взаємної довіри, відповідно до наших національних інтересів, дотримуючись при цьому наших союзницьких зобов'язань", - написав Сійярто.

Як приклад успішного розвитку відносин з Росією Сійярто назвав закупівлю Угорщиною російської вакцини від коронавірусу, а також контракт про закупівлю газу з "Газпромом".

"Ми проводимо відкриту та чесну зовнішню політику: ми робимо те саме, що говоримо. На відміну від тих наших друзів, які паралельно зі словесною критикою укладають величезні угоди з Росією та в Росії", - додав угорський міністр.

При тому позавчора Петер Сійярто після розмови з українським колегою Дмитром Кулебою анонсував можливість прокачати реверсом в Україну 700 мільйонів кубометрів газу.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme