Прем'єр Угорщини вперше визнав, що Росія воює проти України

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вперше назвав ситуацію в Україні "російсько-українською війною"

Журналіст стрічки новин
Прем'єр Угорщини вперше визнав, що Росія…
Фото: flickr.com

Прем'єр Угорщини Віктор Орбан написав прощального листа канцлерці Німеччини Ангелі Меркель, в якому назвав ситуацію на Донбасі "російсько-українською війною".

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Infopost.

На офіційному сайті Орбана 6 грудня з’явився лист за його підписом, в якому він описував співпрацю Угорщини та власні політичні відносини з Меркель за 16 років її перебування на посаді канцлера Німеччини, з якої вона пішла 8 грудня. 

Чи не вперше у своєму житті Орбан публічно назвав ситуацію в Україні "російсько-українською війною".

"Ми разом працювали над тим, щоб впоратися з фінансовою кризою 2010 року, боролися за Європейський Союз і безпорадно спостерігали за початком трагічної для Європи російсько-української війни", – написав Орбан. 

Прем'єр Угорщини має репутацію відверто проросійського політика, не приховує своєї зацікавленості в тісних відносинах з Москвою та не цурається дружби з Володимиром Путіним.

Формулювання "російсько-українська війна" не часто зустрічається не тільки в прямій мові угорських політиків, а навіть і в найбільш ліберальних та прозахідних угорських медіа, які віддають перевагу "конфлікт на Донбасі", "конфлікт на сході України", максимум – "російсько-український конфлікт".

Нагадаємо, 2 грудня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном з нагоди 30-річчя встановлення дипломатичних зв'язків між країнами. Зеленський запросив Орбана зробити візит у 2022 році з метою надати відносинам України та Угорщини "нового поштовху".

Як відомо, Угорщина продовжує наполягати на тому, що продовжить блокувати зближення України з ЄС і НАТО допоки угорській громаді України не повернуть її мовні та освітні права, які начебто були відібрані після ухвалення нового українського освітнього та мовного законодавства.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme