Очільник "Нафтогазу" переконаний, що "Північний потік-2" не запрацює

Попри технічну готовність російського газопроводу "Північний потік-2", працювати він як комерційний газопровід не буде

Редактор стрічки новин
Очільник "Нафтогазу" переконаний, що "Пі…
Фото: Група Нафтогаз/Facebook

Глава "Нафтогазу" Юрій Вітренко переконаний, що від стадії технічного запуску "Північного потоку-2"  до комерційної експлуатації пройде чимало часу – в тому числі на процедури сертифікації компанії, яка обслуговує газопровід.

Про це він заявив в четвер, 19 серпня, під час брифінгу після інспекції об'єктів "Нафтогазу" в Одесі та Одеській області, в тому числі нафтового термінала в порту "Південний", передає Depo.ua з посиланням на "Одеський кур'єр".

Нинішня ж компанія "Nord Stream AG", за словами Вітренка, не відповідає європейським стандартам і не може пройти сертифікацію. Це означає, що газопровід не працюватиме для комерційної прокачування газу.

Також глава "Нафтогазу" нагадав, що триває системна робота з США і європейськими країнами щодо дієвого та ефективного накладення санкцій на компанії, які будували та експлуатують даний газопровід.

Нагадаємо, 18 серпня ЗМІ повідомили, що газопровід "Північний потік-2" мають добудувати наступного тижня, 23 серпня. Також там додали, що газ будуть перекачувати в Німеччину, Нідерланди та Італію. Однак компанія Nord Stream 2 AG, яка є оператором газопроводу "Північний потік-2", спростувала цю заяву. При цьому неправдиві заяви про завершення "Північного потоку-2" обвалили ціну на газ у Європі на 10%.

Водночас 28 липня оператор "Північного потоку-2" повідомляв, що газовий проект завершено на 99%. Тоді на заключній ділянці газопроводу залишалося лише одне трубоукладальне судно. Оператор зазначив, що трубоукладальне судно "Академік Черський" виконало роботи в повному обсязі.

Відомо також, що 21 липня США та Німеччина оголосили, що офіційно домовились про завершення будівництва російського газопроводу "Північний потік-2", опублікувавши спільну декларацію з обіцянками Україні. Тоді канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що угода між Берліном і Вашингтоном щодо "Північного потоку-2" є доброю для України.

"Північний потік-2" - російський газопровід, який будується в обхід України. Його прокладають по дну Балтійського моря з Росії до Німеччини. Єдиним акціонером проекту є ВАТ "Газпром".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme