Очільники "ЛНР" та "ДНР" закликали Путіна допомогти відбити атаку України на Донбасі

Очільники так званих "ДНР" та "ЛНР" Денис Пушилін та Леонід Пасічник звернулися до президента Росії Володимира Путіна з проханням допомогти у відбитті агресії з боку України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Очільники "ЛНР" та "ДНР" закликали Путін…
Фото: ТАСС

За словами прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова, вони скерували відповідне письмове звернення, щоб уникнути жертв серед мирного населення та запобігти гуманітарній катастрофі на Донбасі.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на росЗМІ.

"Глави згаданих республік від себе особисто і від їхніх народів ще раз висловлюють вдячність президентові Росії за визнання їхніх держав", – наголосив Пєсков.

Згідно з документом, нині відбувається загострення обстановки на Донбасі.

"Громадяни республік змушені залишати свої будинки, продовжується їхня евакуація на Росію. В умовах воєнної агресії, що триває, з боку ЗСУ в республіках відбувається руйнація цивільної та промислової інфраструктури, шкіл, лікарень, дитячих садків та найстрашніше – загибель мирного населення, зокрема дітей. Дії київського режиму свідчать про небажання припиняти війну на Донбасі", – йдеться у зверненні.

Своєю чергою нардеп від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко опублікував документ у своєму Telegram.

Зауважимо, звернення бойовиків до Путіна датується 22 лютого.

Нагадаємо, що 21 лютого президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно визнав "Л-ДНР". Також Росія підписала з ватажками цих незаконних формувань так званий "договір про дружбу". Цей договір передбачає спільну охорону "кордонів" так званих "ДНР" і "ЛНР". Заступник голови комітету Ради Федерації Росії у міжнародних справах Андрій Клімов заявив, що Росія визнає незалежність "Л-ДНР" не у заявлених, а у фактичних кордонах.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував визнання лідером Росії Володимиром Путіним "Л-ДНР" та заявив, що розцінює такі дії як порушення суверенітету та територіальної цілісності України. 

Багато країн світу пригрозили Путіну відповіддю за такі дії. Японія вже почала узгодження економічних санкцій проти Росії.

Згодом Німеччина заявила про призупинення сертифікації газогону "Північний потік-2".

Британія та США запровадили санкції проти низки російських банків. Британські санкції торкнуться тих, хто голосував за рішення визнати незалежність "Л-ДНР".

США, за словами президента Байдена, запроваджують у першому пакеті санкції проти російського суверенного боргу, а також персонально проти членів російської правлячої еліти та їхніх родин.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme