Офіс президента прокоментував можливість визнання Росією "Л-ДНР"

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк вважає заклик Держдуми до президента Росії Володимира Путіна щодо визнання "Л-ДНР" ескалаційною дією
 

Журналіст відділу новин
Офіс президента прокоментував можливість…
Фото: ОП

На думку Подоляка, визнання Росією "Л-ДНР" ускладнить ситуацію у Європі.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "РБК-Україна"

За його словами, вихід Росії з Мінських домовленостей і будь-які політико-юридичні кроки на користь окупаційних структур мають отримати негайну оцінку та реакцію демократичної спільноти.

"Показова також і неповага до німецької сторони, як до учасниці нормандського формату, виявлена Держдумою Росії. Це рішення було проголосовано тоді, коли канцлер Шольц перебував у Москві. Можна лише шкодувати, що в Москві пішли на цю ескалаційну дію, яка лише ускладнює ситуацію в Європі", – сказав Подоляк.

Він також вважає, що навіть сама постановка питання у Росії щодо визнання окупаційних структур в ОРДЛО є кроком до руйнування Мінських документів.

"Якщо Росія ухвалила рішення де-юре та де-факто вийти з Мінських домовленостей, то це лише остаточно доводить, що саме російська сторона несе відповідальність за відсутність суттєвого прогресу у переговорному процесі щодо припинення війни на Донбасі", – заявив радник Єрмака.

Нагадаємо, 15 лютого Державна дума Російської Федерації підтримала звернення до Володимира Путіна щодо визнання "ДНР" і "ЛНР".

Незадовго до цього прес-секретар очільника РФ Дмитро Пєсков повідомив, що в Кремлі поки що не коментуватимуть проект звернення Держдуми до глави держави щодо визнання "ДНР" і "ЛНР". За його словами, спершу Державна дума Росії має ухвалити відповідний документ. А партія Путіна в Держдумі заявлюла, що визнавати "ДНР" та "ЛНР" ще зарано.

Читайте також: Новоросія-2, визнання "ДНР" і "ЛНР" і підпал Києва: Яку війну затіяв Путін

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme