Офіцер ЗСУ презентував книгу про війну "Скорбота і безумство"

Нещодавно побачила світ нова книга українського військового, письменника Олега Костюка

Журналіст відділу новин
Офіцер ЗСУ презентував книгу про війну "…

 

Презентація пройшла у київському VCENRI HUB, повідомляє Depo.ua.

 

Олег Костюк – український письменник, учасник російсько-української війни, чинний офіцер Збройних сил України. У 2015-му році пішов на фронт добровольцем. Півтора роки служив на передовій на Сході України. Автор двох книг: "Прифронтова" (оповідання, 2021 р.) і "Скорбота і безумство" (антироман, 2022 р.). У своїх текстах автор ґрунтується на особистому військовому досвіді та намагається відповісти на запитання: що ж таке війна і яким чином вона змінює людину, її психіку та світогляд?

 

Олег Костюк

 

Антироман "Скорбота і безумство" – це сучасна проза про війну, кохання, смерть. Герой антироману занурюється в атмосферу російсько-української війни та стикається зі смертю. Це змінює його, змушує його знову і знову аналізувати своє життя і по-новому подивитись на нього.

 

Ілюстрація на обкладинці книги – картина "Війна" відомого київського художника Миколи Сологуба, який з початку повномасштабного вторгнення захищає батьківщину у теробороні, у вільний час створюючи мистецтво війни.

 

"Скорбота і безумство"

Олег Федоров, власник видавництва "Друкарський двір Олега Федорова", де вийшла книга, розповів про співпрацю з Олегом Костюком: "Для нас важливо, щоб це була справжня література, сучасна, цікава, спрямована на підняття статусу нашої держави у світі. Саме тому одним з наших проєктів стала книга Олега Костюка "Скорбота і безумство". З 2010 р. видавництво публікує вітчизняних і зарубіжних авторів, яки працюють на перемогу України.

Презентація книги

Спочатку книга "Скорбота і безумство" була видана російською, адже Олег, як і багато українців, був російськомовним. Книгу переклали українською. Переклад зробив відомий мовний майстер Олександр Степанов, який переклав "Під небом синім" Девіда Елдріджа та "Amadeus" Пітера Шеффера – вистави Київського національного академічного театру оперети, "Усі найкращі речі" Дункана Макміллана – виставу Київського академічного театру драми та комедії на лівому березі, та інші цікаві твори. Олександр розповів, що книга його вразила: "Сучасна література про війну має бути правдивою. Автор не приховує правду, навіть якщо вона не завжди приємна, і це правильно".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme