Окупанти катували затриманого в Криму Джеляла, – прокуратура

Офіс генерального прокурора повідомив, що окупанти у Криму катували заступника голови Меджлісу Нарімана Джеляла

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Окупанти катували затриманого в Криму Дж…
Фото: Facebook Рефата Чубарова

Інформацію про катування отримало слідство після того, як Офіс генпрокурора взяв справу на свій контроль. Напередодні лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що Джеляла тримають у наручниках з мішком на голові.

Окрім катування до нього застосовували жорстоке поводження, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Офісу генпрокурора.

Зазначається, що окупанти протягом двох діб не повідомляли ані членам родини, ані адвокатам про місцеперебування Джеляла. Ідентична ситуація була і з іншими затриманими кримськими татарами.

"До Нарімана Джеляла було застосовано катування та жорстоке поводження. Нелегальні ув’язнення людей, застосування до них тортур та нелюдського поводження з ними заборонені ст. 147 Конвенції про захист цивільного населення під час війни та визнаються воєнними злочинами", – заявили у прокуратурі.

Нагадаємо, у суботу, 4 вересня, до заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла прийшли з обшуком у селі Первомайське Сімферопольського району Криму. Після цього його затримали і забрали. 

Також нагадаємо, що 3-4 вересня у Криму пройшли масові затримання кримських татар. Співробітники ФСБ затримали Ельдара Одаманова, Азіза Ахметова, Асана Ахметова, Шевкета Усеїнова та інших. 

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест через нові незаконні обшуки і затримання кримських татар у тимчасово окупованому Криму.

Своєю чергою президент Володимир Зеленський розцінив чергові обшуки й затримання кримських татар в окупованому Криму, як реакцію Росії на початок роботи "Кримської платформи".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme