Окупанти на Донбасі б'ють по позиціях ЗСУ з мінометів, поранені двоє захисників України

Штаб ООС поінформував про ситуацію на Донбасі станом на ранок 23 листопада

Редактор стрічки новин
Окупанти на Донбасі б'ють по позиціях ЗС…
Фото: Штаб ООС

Протягом минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 7 порушень режиму припинення вогню, 3 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-центр штабу ООС.

Зокрема, у напрямку Попасної противник відкривав вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів, в бік Причепилівки ворог двічі здійснив обстріли, використовуючи гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та іншу стрілецьку зброю, а в районі Лебединського окупанти відкривали вогонь два рази, застосовуючи міномети калібру 82 мм та 120 мм.

Також біля Кам'янки російські найманці обстріляли наші позиції з мінометів калібру 82 мм, поблизу Павлополя – з великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

"Внаслідок ворожих дій двоє військовослужбовців Об’єднаних сил дістали поранення. Воїни перебувають в лікувальному закладі. Стан здоров’я одного пораненого – задовільний, іншого – тяжкий", – повідомили у штабі ООС. 

У штабі додали, що українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли.

Станом на 7 годину ранку, 23 листопада, порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Зведення штабу ООС ранок 13 листопада 2021

Нагадаємо, раніше Головне управління розвідки Міністерства оборони назвало вісім областей, в які можуть вторгнутися військовослужбовці Росії. Йдеться про Чернігівщину, Сумщину, Рівненщину, Житомирщину, Харківщину, Запоріжжя, Одещину та Херсонщину. Про можливість російської атаки на Україну на початку 2022 року попереджають США, Британія та інші країни.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme