У ГУР назвали вісім регіонів, на які може напасти Росія під час вторгнення

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони назвали вісім областей, в які можуть вторгнутися військовослужбовці Росії

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У ГУР назвали вісім регіонів, на які мож…
Фото: Pixabay

Йдеться про Чернігівщину, Сумщину, Рівненщину, Житомирщину, Харківщину, Запоріжжя, Одещину та Херсонщину. За прогнозами розвідки, саме це регіони можуть опинитися під наступом ворожих військ.

Про це повідомляє Depo.ua, зі посиланням на інтерв'ю керівника ГУР МО Кирила Буданова для видання Military Times.

Зазначається, що війська можуть рушити до України з боку Білорусі. Зокрема, військовослужбовці можуть піти наступом з Брянська на Чернігівщину та північ Сумщини. При цьому, на територію Сумської області також можуть зайти батальйони з Воронежа. Повітряно-десантні батальйони також можуть вирушити з Білорусі на територію Рівненщини та Житомирщини.

Водночас під загрозою з двох напрямків перебуває Харківщина, оскільки війська можуть рушити зі сторони Росії та окупованих районів Донбасу. При цьому, війська з ОРДЛО можуть спільно з військовослужбовцями з тимчасово окупованого Криму можуть вирушити на приморську частину Запорізької області.

Окрім цього, розвідка припускає напад морського десанту Росії на Одещину та Херсонщину. За попередніми даними, на ці регіони можуть бути закинуті одразу 12 батальйонних тактичних груп.

Зауважимо, дещо раніше у ГУР МО повідомили, коли президент Росії Володимир Путін може атакувати Україну. Зокрема, біля кордонів вже розміщені понад 92 тисяч військових.

Нагадаємо, дещо раніше у НАТО попередили Росію щодо нарощування військ на кордонах з Україною. Північноатлантичний альянс закликав Росію припинити ескалацію поблизу кордонів та зменшити напругу.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що Україна та Захід готують трирівневий план стримування агресії РФ. Він додав, що наразі українське бачення загроз з боку Росії цілком збігається з баченням міжнародних партнерів.

Водночас американська розвідка попередила союзників з Європи, що "залишилося мало часу, аби запобігти вторгненню Росії до України".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme