Окупанти пред'явили обвинувачення заступнику голови Меджлісу, йому загрожує до 15 років в'язниці

Вчорашнє затримання кримських татар окупантами є показовою розправою

Редактор стрічки новин
Окупанти пред'явили обвинувачення заступ…
Наріман Джелял Фото: Facebook Рефата Чубарова

Затриманому в окупованому Криму заступнику голови Меджлісу Наріману Джелялу загрожує тюремне ув'язнення від 12 до 15 років.

Про це повідомив лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

"Після того, як шантаж і ультиматуми, які застосовувалися Кремлем напередодні інавгураційного саміту "Кримської платформи", з тріском провалилися, Москва приступила до виконання погроз щодо її учасників. Показову помсту і розправу вирішили почати з кримських татар, оскільки вони і так є заручниками в умовах тимчасово окупованого РФ Криму", - написав він.

За словами Чубарова, масові обшуки і затримання, проведені 3-4 вересня, російські окупанти вирішили здійснити під приводом диверсії, яку нібито здійснила група кримських татар за посередництва Джеляла.

"Як стало сьогодні відомо, Наріманом Джелялом російськими окупантами висунуто підозру у вчиненні злочину, що підпадає під дію частини 1 статті 281 "Диверсія" УК РФ і передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 12 до 15 років", - написав Чубаров.

За його словами, зрозуміло, що інкримінування Наріманом Джелялом "терористичної" статті, поряд з розправою за його принципову, чесну і незламну позицію, яка їм відкрито відстоювалася і відстоюється протягом всього періоду російської окупації Криму, переслідує одну мету - спробу Кремля дискредитувати представницький орган корінного кримськотатарського народу - Меджліс.

"Крім Нарімана Джеляла, як випливає з відомостей, що надходять з Криму, підозри за статтею 281 "Диверсія" КК РФ також пред'явлені двоюрідним братам Ахтемова Азізу і Ахтемова Асану. Відомо, що Наріман Джелял відкинув пред'явлені йому російськими окупантами сфабриковані і вигадані підозри в нібито скоєнні ним злочину і відмовився сьогодні брати участь в будь-яких слідчих заходах", - розповів Чубаров.

Нагадаємо, у суботу, 4 вересня, до заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла прийшли з обшуком у селі Первомайське Сімферопольського району Криму. Після цього його затримали і забрали. 

Також нагадаємо, що 3-4 вересня у Криму пройшли масові затримання кримських татар. Співробітники ФСБ затримали Ельдара Одаманова, Азіза Ахметова, Асана Ахметова, Шевкета Усеїнова та інших. 

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест через нові незаконні обшуки і затримання кримських татар у тимчасово окупованому Криму.

Своєю чергою президент Володимир Зеленський розцінив чергові обшуки й затримання кримських татар в окупованому Криму, як реакцію Росії на початок роботи "Кримської платформи".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme