Окупанти залишили журналіста Єсипенка у СІЗО ще на шість місяців

Підконтрольний Росії "суд" в окупованому Криму продовжив утримання в СІЗО кореспонденту "Радіо Свобода" Владиславу Єсипенку на пів року
 

Журналіст стрічки новин

Про це заявила український омбудсмен Людмила Денісова у Facebook, повідомляє Depo.ua.

"Сьогодні (6 липня, – ред.) підконтрольний Росії так званий "районний суд у Сімферополі" продовжив термін затримання незаконно утримуваному громадянину України Владислава Єсипенка на пів року", – написала вона.

Денісова звернулася до міжнародних організацій і правозахисників з проханням направити своїх представників на судове засідання в тимчасово окупованому Криму для запобігання порушення прав Владислава Єсипенка.

"Прошу міжнародні організації та правозахисні інституції делегувати на судові засідання в тимчасово окупований Крим своїх представників, аби не допустити порушень прав громадянина України Владислава Єсипенка", – зазначила вона.

Нагадаємо, раніше голова МЗС Дмитро Кулеба закликав Росію звільнити журналіста-політв'язня.

Довідка: Співробітники ФСБ РФ 10 березня затримали на Ангарському перевалі в Криму мешканку Алушти Єлизавету Павленко й уродженця Кривого Рогу Владислава Єсипенка. Згодом стало відомо, що Єсипенко є фрілансером "Радіо Свобода" (проєкт "Крим.Реалії"). У російські ЗМІ було "вкинуте" відео, в якому Єсипенко зізнається у роботі на СБУ, а також каже, що за завданням редакції знімав "будинок Зеленського" в Левадії. Правозахисники та дружина Єсипенка Катерина заявили, що відео – постановка російських пропагандистів, а на затриманого здійснюють не лише психологічний, а й фізичний тиск. У суді Єсипенко заявив про тортури. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme