Окупанти звинуватили українських військових у смерті людей, яких розстріляли самі 

Слідчий комітет Російської Федерації звинуватив Збройні сили України у порушенні міжнародних домовленостей під час обстрілу Донбасу та смерті мирних жителів 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Окупанти звинуватили українських військо…
Фото ілюстративне. Джерело: МО Росії

Окупанти знайшли свої ж поховання з майже трьома сотнями цивільних, але звинуватили у цьому українську сторону.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на повідомлення Слідчого комітету РФ. 

Там порушили справу щодо застосування на Донбасі методів війни, заборонених міжнародними домовленостями та актами, після виявлення там масових поховань мешканців. Справу заведено за частиною 1 статті 356 КК – жорстоке поводження з цивільним населенням, застосування у збройному конфлікті засобів і методів, заборонених міжнародним договором.

За даними слідчих, з серпня по жовтень 2021 року на Донбасі в районі міста Сніжне, селища Слов'яносербськ, в районі житлового масиву Сокологорівка міста Первомайська, селища Вільне-1 неподалік Луганська та на околиці села Верхньошевирівка Краснодонського району нібито було знайдено п'ять стихійних поховань.

Зі спільних могил ексгумували останки не менше 295 людей, які загинули під час "невибіркових обстрілів" нібито з боку ЗСУ у 2014 році. Серед загиблих є жінки.

Однак, на той час ЗСУ не вели обстріли зазначених територій. Представники СК Росії розкопали поховання жертв російських військових та проросійських бойовиків. 

Нагадаємо, нещодавно Росія звинуватила Україну в стягування важкої техніки на Донбас. Речниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Україна навмисне загострює ситуацію на Донбасі для подальшого "звинувачення Росії".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme