"Омікрон" в Україні: Кількість хворих на коронавірус дітей зросла вдвічі

Новий штам коронавірусу "Омікрон" найбільше поширюється серед молоді та дітей

Редактор стрічки новин
"Омікрон" в Україні: Кількість хворих на…
Фото: Закарпатська ОДА

Від початку 2022 року кількість хворих на коронавірус дітей зросла удвічі.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає Depo.ua.

Він наголосив, що МОЗ приділяє особливу увагу готовності дитячих лікарень до госпіталізації хворих з коронавірусом.

"Частка дітей до 18 років у загальній структурі захворюваності у 2022 році дійсно зростає. З початку року вона збільшилася вдвічі. Так само як і частка дітей, що займають лікарняні ліжка. Дитячих ліжок зайнято сьогодні близько половини з понад 3600, які виділені на госпіталізацію хворих на коронавірус", – сказав Ляшко.

Проте, за його словами, тривалість перебування у лікарні хворих на COVID-19 дітей скоротилась, як у повірянні з попередніми хвилями, так і в порівнянні з дорослими пацієнтами.

Також, як зазначив міністр, діти значно рідше потребують кисневої підтримки та госпіталізації до реанімаційних відділень.

Ляшко пояснив, чому в умовах поширення коронавірусного штаму "Омікрон" так зросла кількість хворих серед дітей та молоді.

"Через здатність нового штаму коронавірусу "Омікон" до швидкого поширення відповідно зростає і частка хворих серед найбільш активного населення – молоді та дітей, які значну частину свого буденного життя проводять у великих колективах чи в колі друзів. Додатковою причиною може слугувати і те, що за даними наукових досліджень, "Омікрон" більш активно розмножується у верхніх дихальних шляхах, що і є однією з причин більш стрімкого поширення вірусу. Отже, якщо більша кількість вірусу концентрується у носоглотці, йому звідти легше потрапити в аерозолі та крапельки, що розлітаються при диханні чи чханні інфікованої людини", – пояснив міністр, нагадавши про важливість насіння масок, яка прикриває ніс і рот.

Нагадаємо, за минулу добу в Україні зафіксували 34 408 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Другий день поспіль виявляють найбільшу кількість нових випадків зараження в Україні від початку пандемії. 

Раніше Національна академія наук України оприлюднила прогноз щодо ситуації з поширенням коронавірусу у найближчі тижні. Відповідно до прогнозу на початку лютого очікуються пікові показники – до 52 тисяч нових випадків зараження коронавірусом на добу.

Читайте також: Україна на карантині до 31 березня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme