У НАН дали прогноз щодо коронавірусу в Україні: Очікується до 52 тис. випадків за добу

Пікових епідемічних показників в Україні варто очікувати через 1-3 тижні

Редактор стрічки новин
У НАН дали прогноз щодо коронавірусу в У…
Фото: КМДА

Протягом наступних двох тижнів зростатиме захворюваність на коронавірус в Україні надалі зростатиме.

Про це свідчить прогноз розвитку COVID-19 на 27 січня - 8 лютого, який опублікувала Національна академія наук України, передає Depo.ua.

"В Україні триває експоненціальна фаза розвитку епідемії. Кількість нових інфекцій приблизно подвоюється кожен тиждень", – зазначають у НАН.  

Згідно з прогнозними, середня кількість нових випадків протягом тижня 26 січня – 1 лютого дорівнюватиме 29,878 (25,012–34,266). Протягом тижня 2 - 8 лютого - 39,241 (20,596–52,651).

У НАН зазначили, що вже досягнуто рекорд кількості позитивних ПЛР тестів на добу (майже 36 тисяч), перевищено минулий максимум позитивності тестів, 12 регіонів оновили минулі рекорди нових виявлень.

"З огляду на досвід інших країн, слід очікувати досягнення пікових значень через 1-3 тижні. В будь-якому випадку протягом наступних днів нас чекає оновлення рекордів захворюваності. Заповненість лікарень зросла до 31%, хоча рівень смертності через COVID-19 поки що продовжує незначне зниження", – йдеться у повідомленні.

У Києві кількість нових позитивних ПЛР тестів, як повідомили у НАН, збільшилася вдесятеро в порівнянні із мінімальними значеннями початку місяця. Однак цього не видно на динаміці нових виявлень через суттєві затримки оприлюднення результатів тестування. За кількістю тестів Київ вже перевищив максимум минулої хвилі на 50%. В установі наголосили, що подібні затримки можуть вплинути на вчасність запровадження заходів щодо стримування інфекції.

Також зазначається, що середня кількість нових виявлень в Україні збільшилась до 18 987 осіб на день, середня кількість летальних випадків становить 125 смертей на день у середньому за останній тиждень.

"Попри зниження вакцинного захисту на тлі поширення штаму "Омікрон", його рівень проти госпіталізацій складає 75%, а отже вакцини, що використовуються в Україні, зберігають сильний захист проти важкого перебігу хвороби", – йдеться у повідомленні НАН.

Частка дітей серед випадків хвороби та випадків госпіталізації, як зазначається, досягла найвищих значень за весь час пандемії. Крім того, частка госпіталізованих серед випадків хвороби у віковій категорії 0-9 років перевищила відповідну частку у категорії 60-69 років. 

Нагадаємо, за минулу добу в Україні зафіксували 32 393 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби COVID-19. Це найбільша кількість нових випадків зараження в Україні від початку пандемії. 

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко озвучив прогноз щодо нової хвилі коронавірусу в Україні. За його словами, кількість пацієнтів з коронавірусом зросте у два рази, у порівнянні з жовтнем-листопадом 2021 року. Водночас госпіталізацій буде менше, кількість смертей буде меншою. 

Читайте також: Україна на карантині до 31 березня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme