У ВООЗ заявляють про стрімке зростання заражень COVID-19, але сталі показники смертності

У Всесвітній організації охорони здоров'я повідомили про зростання кількості нових випадків зараження коронавірусом на 5% протягом 17-23 січня

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У ВООЗ заявляють про стрімке зростання з…
Фото: Рixabay

Водночас кількість смертей внаслідок коронавірусу за цей період залишилася такою ж, як і за тиждень до того.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на звіт ВООЗ.

Зазначається, що протягом минулого тижня у світі зафіксували понад 21 мільйон нових випадків захворювання. Такий показник є рекордом за тиждень, від початку пандемії. Водночас кількість летальних випадків становила майже 50 тисяч.

"Станом на 23 січня 2022 року в усьому світі зареєстровано понад 346 мільйонів підтверджених випадків та понад 5,5 мільйона смертей", – йдеться у повідомленні.

Зокрема, регіон Східного Середземномор’я повідомив про найбільше зростання кількості нових випадків (39%), далі йдуть регіон Південно-Східної Азії (36%) та Європейський регіон (13%).

"Кількість нових щотижневих смертей зросла в регіоні Південно-Східної Азії (44%), регіоні Східного Середземномор’я (15%) та регіоні Америки (7%), тоді як усі інші регіони повідомили про зниження нових щотижневих смертей", – додали у ВООЗ.

Нагадаємо, дещо раніше у ВООЗ розповіли, коли нарешті може закінчитися COVID-пандемія. До цього може призвести, зокрема, розробка вакцин від коронавірусу другого та третього покоління.

Читайте також: COVID-2022: До чого нам готуватися

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme