ООН та Південна Корея створять плавуче місто на випадок кліматичної катастрофи

У Південній Кореї за підтримки Організації Об'єднаних Націй створять прототип плавучого міста

Журналіст стрічки новин
ООН та Південна Корея створять плавуче м…
Фото: Рixabay

Об'єкт збудують на випадок глобальної кліматичної катастрофи – потопу. Він буде оснащений усіма необхідними технологіями для повного самозабезпечення.

За даними Міжурядової групи експертів зі зміни клімату, глобальне потепління незворотне. Це означає, що найближчим часом на планету чекають посухи, пожежі, масштабні повені та інші кліматичні катастрофи. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт компанії OCEANIX, яка й займається будівництвом плавучого міста.

Об'єкт, розташований у Південній Кореї, дозволить його жителям вижити за підвищення рівня моря і, теоретично, без зв'язку із зовнішнім світом. Місто здатне самостійно виробляти харчові продукти, енергію та прісну воду.

Клітини під платформами можна буде використати для утримання морських гребінців, водоростей або інших видів морепродуктів. Аквапонічні системи перероблятимуть рибні відходи на добрива для рослин.

Зазначається, що через зростання населення дедалі більше людей переселяється до прибережних міст. Однак ці регіони більше схильні до повеней і ураганів. Через це частиною програми адаптації до зміни клімату є будівництво таких міст, які можуть протистояти природним явищам. Плавуче місто буде у виді кількох шестикутних платформ, розташованих на поверхні води.

Їх хочуть зміцнити вапняковим покриттям, у два-три рази твердішим, ніж бетон, але все ж таки плавучим. Цей матеріал створює вплив електричного струму на підводні мінерали. З часом він стає все міцнішим і може відновлюватися. Дизайн міста поки що не затверджено — OCEANIX ще не визначилась із розміром міста. Попередня вартість проекту — близько $200 млн. Будівництво триватиме приблизно три роки.

Нагадаємо, дещо раніше повідомлялося, що у США хочуть "надрукувати" найбільший житловий район у світі. "Надруковані" будинки матимуть вільне планування та різний дизайн.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme