ООН відправить місію на місце масових поховань в Ізюмі, - CNN

Управління Верховного комісара ООН з прав людини відправить свою команду до Ізюма Харківської області та районів навколо нього, де почали ексгумацію тіл на місці масових поховань

Журналіст відділу новин
ООН відправить місію на місце масових по…
Місце масового поховання під Ізюмом

Про це повідомляє CNN із посиланням на джерела, передає Depo.ua.

Джерело в Організації об'єднаних націй повідомило журналістам, що після цього на місце може виїхати група з розслідування воєнних злочинів. Їхнє конкретне призначення поки залишається незрозумілим, вказують у CNN.

Президент України Володимир Зеленський розповів, що наразі в Ізюмі працюють всі наші служби: слідчі, прокурори, експерти, понад сотня українських та іноземних журналістів.

"Сьогодні світ має побачити, що залишила після себе російська армія. Чергове масове поховання: дорослих та дітей, цивільних та військових — закатованих, розстріляних, убитих обстрілами. Там поховані навіть цілі родини: мати, батько, донька. Понад 400 могил у лісі біля Ізюма. Ми ще точно не знаємо, скільки там тіл… " — сказав президент.

Він додав, що попри те, що ексгумація тільки почалася, вже є докази звірств російських окупантів. Зокрема, знайшли тіло людини, яку задушили мотузкою і так і закопали. Також знаходили тіла зі зламаними руками та іншими слідами знущань. Знайдена братська могила з військовими. Там 17 тіл, частина з них — з явними слідами катувань.

Президент наголосив, що росія вже стала найбільшим джерелом тероризму у світі і це треба закріпити юридично, визнавши її державою-спонсором тероризму.

"Ви бачили Бучу, ви бачили Маріуполь, тепер Ізюм. Скільки ще це може тривати? Скільки ще таких місць мають створити російські терористи, перш ніж світ зупинить їх? Сьогодні я звертаюся до всіх: до Америки та Європи, до політиків та суспільств, до ООН і усіх міжнародних організацій, до лідерів держав і кожної звичайної людини, яка цінує життя", — сказав Зеленський.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme