ООН зафіксувала перший масштабний голод через зміни клімату

В ООН зафіксували перший випадок масштабного голоду через глобальні зміни клімату

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
ООН зафіксувала перший масштабний голод…
Фото: Pixabay

Йдеться про спалах голоду, який виник на півдні Мадагаскару.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу ООН.

Зазначається, що це перший, та, можливо, єдиний випадок голоду на Землі, який виник внаслідок змін клімату. За словами заступника директора ВПП ООН на Мадагаскарі Ардуїно Мангоні, в інших країнах спалахи голоду пов'язані з конфліктами. Зокрема, він виділив випадки в Ємені, Південному Судані та Ефіопії.

"Маємо кілька гострих явищ, таких як... посухи протягом останніх п’яти років, феномен піщаних бур, імовірно, зумовлених ерозією ґрунту та збезлісенням протягом останніх 20-30 років, і, звичайно, наслідки COVID-19", – додав він.

При цьому, південь острову постраждав від найсильнішої посухи за останні 40 років.

Водночас один із співробітників ВПП розповів, що ніколи раніше на бачив дітей у такому стані.

"Діти просто дивляться на тебе… Справді шкіра та кістки. Я працював у кількох країнах континенту, у декількох надзвичайних ситуаціях, включаючи Демократичному Республіку Конго, Центральноафриканську Республіку, Дарфур, але ніколи не бачив дітей у такій ситуації", – зауважив він.

Нагадаємо, згідно з дослідженням, аномальна спека, яка била температурні рекорди цього літа, залежить від швидкості потепління, а не від рівня глобального потепління.

В найближчі роки спека продовжиться. Буде зберігатися тенденція перевищення рекордних показників температури по всій Землі.

Додамо, раніше стало відомо, що G-20 не дійшла згоди щодо двох кліматичних цілей, а саме недопущення потепління та виключення використання вугілля в енергетиці.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme