Опалювальний сезон в Україні: Енергоблоки АЕС готові до запуску

Міністерство енергетики повідомило, що 14 українських атомних енергоблоків готові працювати протягом опалювального сезону 

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Опалювальний сезон в Україні: Енергоблок…
Фото: Pixabay

За необхідності Міненерго буде запускати ще один енергоблок

Перший заступник очільника відомства Юрій Власенко зауважив важливість цього опалювального сезону, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу міністерства.

Зазначається, що саме під час цього сезону українська енергосистема має пройти тестовий період роботи в ізольованому режимі, коли Україна буде від’єднана від інших енергосистем. У зв'язку з цим Міненерго узгодило графіки ремонтів обладнання, щоб забезпечити стабільну роботу системи.

"Ми вживаємо всіх необхідних  заходів, пропрацювали ремонтні кампанії генеруючих підприємств. Ми розраховуємо, що протягом осінньо-зимового періоду працюватиме більшість енергообладнання. Так, 14 атомних енергоблоків працюватиме цієї зими, у разі потреби – включимо 15-й", – додав Власенко.

Нагадаємо, дещо раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що станом на сьогодні готовність до старту опалювального сезону становить більше 80%. Рішення про початок опалювального сезону ухвалюватимуть органи місцевого самоврядування.

Зауважимо, 8 липня НКРЕКП передала місцевим органам влади право встановлювати ціну на опалення.

Як наслідок, вже цієї осені в Києві можуть на 30-40% зрости тарифи на гарячу воду та опалення. У зв'язку зі збільшенням тарифів влада столиці запроваджує так званий рекомендований авансовий платіж – 10 грн/кв. м. З 1 липня тариф на газ у Києві складає 10-12 гривень за кубометр, а до осені тільки дорожчатиме. Також подорожчає електроенергія.

Читайте також: У Києві різко зростуть тарифи на опалення та гарячу воду: Скільки доведеться платити та як можна зекономити

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme