Орбан назвав Зеленського опонентом. З’явилася реакція Києва

Заява прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана після перемоги на виборах про те, що президент України Володимир Зеленський – його "опонент", продиктована емоціями

Владислав Гірман
Оглядач відділу міжнародної політики "Ділової столиці"
Орбан назвав Зеленського опонентом. З’яв…
Віктор Орбан. ФОТО: Getty Images

Про це посол України в Угорщині Любов Непоп заявила в інтервʼю "Радіо Свобода", повідомляє Depo.ua.

"Ми всі розуміємо, що президент України Володимир Зеленський не був і не міг бути опонентом прем’єр-міністра Угорщини чи будь-кого з політичних діячів Угорщини. Але що потрібно розуміти: вибори – це завжди емоційний процес. Реакція на перемогу – також емоційна. І ми щиро сподіваємося, що зараз, коли вибори закінчилися, виборча кампанія закінчилася, емоції вщухнуть", - сказала вона.

Водночас посол нагадав Будапештові про те, що Україна також захищає безпеку Європи, і без цього російські танки вже "завтра будуть біля угорського кордону".

Щодо можливої ознаки погіршення відносин між країнами, то, на думку Непоп, Будапешт розуміє українську емоційність, без якої Київ не може говорити про війну, а Києву зрозуміла емоційність Орбана щодо перемоги на виборах.

"Вибори закінчилися – війна триває. Тому зараз потрібно зосередити всі зусилля на тому, щоб закінчити війну для того, щоб зупинити Путіна і не дати йому знищити Україну", - підкреслила посол.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme