Організація, яка продає квитки на концерти Моргенштерна в Україні, не зважає на "чорний список" Мінкульту

Компанія "Контрамарка", яка продає квитки на майбутні українські концерти російського репера Моргенштерна, не бачить у цьому нічого протизаконного чи аморального

Журналіст відділу новин
Організація, яка продає квитки на концер…
Фото: Instagram Моргенштерна

За словами піар-директорки компанії Марини Мая, інформації від СБУ про заборону Моргенштерну в'їжджати на територію України у них немає.

Щодо "чорного списку" Міністерства культури та інформполітики, то він, зазначила Мвя, не є автоматичною забороною на в'їзду до України, передає Depo.ua із посиланням на УНІАН.

"Стаття 2 закону говорить про сферу його застосування, а саме: діяльність осіб, які професійно займаються кінематографією в Україні. Моргенштерн Алішер Тагірович не планує в Україні зніматися у фільмі, його режисерувати, продюсувати і т.п. Єдина заборона, яка передбачена законом, є поширення і демонстрація фільмів, що містять популяризацію державних органів країни-агресора, радянських органів держбезпеки", – заявила піар-директорка "Контрамарки".

Нагадаємо, у квітні Міністерство культури та інформаційної політики внесло російського репера Моргенштерна до списку осіб, які становлять загрозу нацбезпеці України. Відповідно, йому був заборонений в'їзд до України.

Раніше, до заборони Моргенштерн виступав в Україні, і 2019 року у Одесі в день жалоби за загиблими під час пожежі у коледжі, назвавши жалобу "й*баною показухою".

Тож, коли він 2021 року оголосив про концерти в Україні – українці відреагували дуже жорстко і негативно. Після цього російський репер відмовився їхати з концертами до України, бо йому страшно.

Але разом з тим він вирішив судитися із СБУ через заборону і не скасовував концерти. У червні до ОАСК надійшов позов від Алішера Валєєва проти Служби безпеки щодо внесення його до Переліку осіб, які створюють загрозу національний безпеці.

А у липні Моргенштерн виклав відео серед соняшникового поля, заявивши, що він таки приїхав до України. Хоча ніяких доказів цьому не надав.

У серпні в скандальному інтерв'ю українському журналісту Дмитру Гордону, що Крим належить кримчанам, а на порушення Росією міжнародних угод йому наплювати.

На початку вересня в мережі з'явилася афіша з розкладом виступів російського репера Моргенштерна в Україні, а пізніше стало відомо, що у Києві почали продавати квитки на концерт скандального виконавця.

СБУ пояснила в коментарі "КП в Україні", що Моргенштерн може в'їхати до України – але не має права давати концерти.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme