Панджшерські повстанці спростовують заяву "Талібану" про захоплення провінції

Повстанці, якими керує Ахмад Масуд, заявили, що інформація "Талібану" про падіння провінції Панджшер є брехнею

Журналіст відділу новин
Панджшерські повстанці спростовують заяв…
Фото: Getty Images

Повстанці заявляють, що вони не склали зброю, а продовжують боротьбу з "Талібаном".

Екс-віце-президент Афганістану Амрулла Салех також заявив, що інформація про його втечу з країни є вигадкою,передає Depo.ua із посиланням на Reuters.

Син Салеха Ебадулла також підтвердив слова батька, заявивши, що Панджшер не здався.

Нагадаємо, на півночі Афганістану залишилася одна провінція – Панджшер – яка не підкорилась радикальному руху "Талібан". Там знову вивісили прапор опору.

30 серпня, бойовики "Талібану" почали атакувати війська опору у Панджшері. Військові підрозділи, якими командує син "Лева Панджшера" Ахмад Шаха Масуда Ахмад Масуд, втримали натиск талібів.

31 серпня таліби знову почали наступ на провінцію. Важкі бої відбувалися у районі перевалу Хавак. Про кількість жертв і масштаби наступу талібів на Панджшер не повідомляється.

1 вересня "Талібан" заявив, що захопив увесь Панджшер.

Довідка: 15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всі території Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом покинув країну. 

Мешканці столиці Афганістану Кабула масово залишають захоплене "Талібаном" місто. Евакуюють із нього й іноземців та дипломатів різних країн.

За даними телеканалу Al Arabiya, представники "Талібану" оголосили, що іноземні громадяни повинні виїхати з Кабула. Ті ж, хто вирішить залишитися в місті, зобов'язані будуть реєструватися у представників нових органів влади.

Управління Афганістаном було передано раді, до якої увійшли глава Вищої ради по національному примиренню Абдулла Абдулла та екс-президент Карзай.

Згодом ця Рада передасть владу представникам радикального руху "Талібан".

Читайте також: Хто такі таліби: Звідки взялися, що скоїли і як взяли Афганістан

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme