США допускають співпрацю з талібами для боротьби з ІДІЛ

США не виключають можливість співпраці з бойовиками радикального руху "Талібан" для боротьби з терористичною організацією "Ісламська держава"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
США допускають співпрацю з талібами для…
Фото: Getty Images

За словами голови Об'єднаного комітету начальників штабів генерала Марка Міллі, зараз не відомо, як буде розвиватись співпраця з талібами.

Однак США не будуть виключати можливість співпраці з "Талібаном", повідомляє Depo.ua із посиланням на брифінг у Пентагоні.

"Я можу сказати вам з особистого досвіду, що це безжальна група з минулого, і чи зміниться вона чи ні, ще належить побачити", – сказав він.

Міллі додав, що США співпрацювали з талібами тільки в останні тижні. Це було обумовлено тим, що "на війні ви робите те, що повинні".

Втім, генерал припускає можливість подальшої співпраці для спільної боротьби з "Ісламською державою".

Нагадаємо, дещо раніше ІДІЛ взяла на себе відповідальність за ракетний обстріл аеропорту Кабула. Ракетний удар був здійснений з задньої частини автомобіля. Кілька ракет влучили в різні частини столиці Афганістану.

Напередодні американські сили здійснили другу атаку безпілотників в Афганістані після вибуху смертника 26 серпня в аеропорту Кабула, внаслідок чого загинули майже 200 людей. Серед загиблих також було щонайменше 13 американських військових.

Нагадаємо, раніше радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван визнав захоплення "Талібаном" "значної кількості" військової техніки, яку США надали Афганським національним силам безпеки.

Довідка: 15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всі території Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом залишив країну

Жителі столиці Афганістану Кабула почали масово залишати захоплене "Талібаном" місто. Евакуювали із нього й іноземців та дипломатів різних країн.

19 серпня терористичне угрупування "Талібан" повідомило про офіційне утворення Ісламського Емірату Афганістан. Про утворення емірату було оголошено у день 102-ї річниці незалежності Афганістану від Британської імперії. 

Читайте також: Яку найсучаснішу американську зброю захопив "Талібан": Фоторепортаж

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme