ЗМІ повідомили, що президент-втікач Гані зараз перебуває в ОАЕ

Президент Афганістану Ашраф Гані, який вилетів з країни після захоплення талібами Кабулу, перебуває в Об'єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ)

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
ЗМІ повідомили, що президент-втікач Гані…
Фото: Скріншот

Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом покинув країну.

Зараз він разом зі своєю сім'єю знаходиться на території ОАЕ, повідомляє Depo.ua із посиланням на Sky News.

Зазначається, що ОАЕ прийняли президента-втікача з гуманітарних міркувань.

Президент-втікач Гані зараз перебуває в ОАЕ

Раніше повідомлялося, що він вирушив до Таджикистану. Згодом ЗМІ повідомляли, що Гані перебуває у Південно-Західній Азії, на південному сході Аравійського півострова. Також була інформація, що президент-втікач шукав притулку в Омані.

Нагадаємо, внаслідок втечі Гані віце-президент Афганістану Амрулла Салех оголосив себе виконувачем обов'язків глави держави. За його словами, влада у країні офіційно належить йому. Салех закликає громадян Афганістану чинити опір бойовикам угрупування "Талібан".

Довідка: Раніше бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всі території Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу.

Мешканці столиці Афганістану Кабула масово залишають захоплене "Талібаном" місто. Евакуюють із нього й іноземців та дипломатів різних країн.

Згідно з даними телеканалу Al Arabiya, представники "Талібану" оголосили, що іноземні громадяни повинні виїхати з Кабула. Ті ж, хто вирішить залишитися в місті, зобов'язані будуть реєструватися у представників нових органів влади.

Відомо також, що президент Афганістану Ашраф Гані Ахмадзай залишив країну. Він прямує літаком до Таджикистану, звідки вирушить у третю країну.

Водночас представники "Талібану" вже мирно увійшли до Кабулу, в тому числі і в президентський палац. 

Управління Афганістаном, за інформацією низки Telegram-каналів, було передано раді, до якої увійшли глава Вищої ради по національному примиренню Абдулла Абдулла та екс-президент Карзай.

Згодом ця Рада передасть владу представникам радикального руху "Талібан".

Повідомлялося також, що у Кабулі з 21:00 вводиться комендантська година.

Крім того, бойовики "Талібану" звільнили тисячі в'язнів із в'язниць Кабула та Баграма, де перебували члени цього угруповання, а також бойовики інших ісламістських угруповань.

Читайте також: Що відбувається в зайнятому талібами Кабулі: Фоторепортаж

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme