ІДІЛ взяла відповідальність за обстріл аеропорту Кабула ракетами

Терористична організація "Ісламська Держава" взяла на себе відповідальність за ракетний обстріл аеропорту Кабула

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
ІДІЛ взяла відповідальність за обстріл а…
Фото: Wikipedia

Йдеться про шість ракет, які були випущені по аеропорту сьогодні, 30 серпня. Американська протиракетна оборона перехопила п'ять ракет.

Терористи завдали удар ракетами "Катюша", повідомляє Depo.ua із посиланням на Al Arabiya.

"За милістю всевишнього, бійці Халіфату обстріляли міжнародний аеропорт Кабула шістьма ракетами "Катюша", - йдеться в поширеному терористами повідомленні.

Відомо, що ракетний удар був здійснений з задньої частини автомобіля. Кілька ракет влучили в різні частини столиці Афганістану.

Напередодні американські сили здійснили другу атаку безпілотників в Афганістані після вибуху смертника 26 серпня в аеропорту Кабула, внаслідок чого загинули майже 200 людей. Серед загиблих також було щонайменше 13 американських військових.

Білий дім, який підтвердив напад, заявив, що операції з евакуації в аеропорту не перериваються, додавши, що президента США Джо Байдена проінформували про сьогоднішню ракетну атаку, спрямовану на аеропорт Хаміда Карзая в Кабулі.

Нагадаємо, раніше радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван визнав захоплення "Талібаном" "значної кількості" військової техніки, яку США надали Афганським національним силам безпеки.

Довідка: 15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всі території Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом залишив країну

Жителі столиці Афганістану Кабула почали масово залишати захоплене "Талібаном" місто. Евакуювали із нього й іноземців та дипломатів різних країн.

19 серпня терористичне угрупування "Талібан" повідомило про офіційне утворення Ісламського Емірату Афганістан. Про утворення емірату було оголошено у день 102-ї річниці незалежності Афганістану від Британської імперії. 

Читайте також: Яку найсучаснішу американську зброю захопив "Талібан": Фоторепортаж

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme