Військові США перехопили націлені на аеропорт Кабула ракети

У понеділок, 30 серпня, американська протиракетна оборона перехопила п'ять ракет, які були випущені по аеропорту імені Хаміда Карзая в Кабулі

Журналіст відділу новин

Ракетний удар був здійснений з задньої частини автомобіля. Кілька ракет влучили в різні частини столиці Афганістану.

Про це пише Depo.ua із посиланням на Reuters та Pajhwok.

Відомо, що напередодні американські сили здійснили другу атаку безпілотників в Афганістані після вибуху смертника 26 серпня в аеропорту Кабула, внаслідок чого загинули майже 200 людей. Серед загиблих також було щонайменше 13 американських військових.

Білий дім, який підтвердив напад, заявив, що операції з евакуації в аеропорту не перериваються, додавши, що президента США Джо Байдена проінформували про сьогоднішню ракетну атаку, спрямовану на аеропорт Хаміда Карзая в Кабулі.

Нагадаємо, раніше радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван визнав захоплення "Талібаном" "значної кількості" військової техніки, яку США надали Афганським національним силам безпеки.

Довідка: 15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всі території Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом залишив країну

Жителі столиці Афганістану Кабула почали масово залишати захоплене "Талібаном" місто. Евакуювали із нього й іноземців та дипломатів різних країн.

19 серпня терористичне угрупування "Талібан" повідомило про офіційне утворення Ісламського Емірату Афганістан. Про утворення емірату було оголошено у день 102-ї річниці незалежності Афганістану від Британської імперії. 

Читайте також: Яку найсучаснішу американську зброю захопив "Талібан": Фоторепортаж

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme