У Пентагоні підтвердили, що США атакували автомобіль терориста в Кабулі

У Пентагоні заявили, що американські сили завдали удар з безпілотника, знищивши в Кабулі автомобіль з вибухівкою

Надія Собенко
Журналіст розділу Depo.Київ.

У неділю американський безпілотник завдав удар по автомобілю, що перевозив терористів-смертників з філії "Ісламська держава Афганістану", перш ніж вони змогли влаштувати вибух в міжнародному аеропорту Кабула.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на агенсттво АР.

Два американські військові чиновники, які говорили на умовах анонімності, назвали авіаудар успішним і сказали, що в авто було кілька терористів.

Представник Центрального командування збройних сил СШАкапітан ВМС США Білл Урбан назвав удар безпілотника акцією, здійсненою з метою самооборони.

"Ми впевнені, що успішно досягли мети. Значні вторинні вибухи від машини вказали на наявність значної кількості вибухового матеріалу", – сказав він.

За словами Урбана, влада продовжує "оцінку можливості жертв серед цивільного населення, хоча в даний час немає ніяких вказівок на це".

Нагадаємо, у неділю, 29 серпня, ЗМІ повідомили про вибух у Кабулі. За інформацією афранських ЗМІ, в результаті вибуху загинуло дві людини і троє дістали поранення. Повідомляли, що серед загиблих є дитина.

На правах анонімності чиновник США повідомив, що ракетний удар був спрямований на бойовиків ІДІЛ.

Спікер "Талібану" Забіхулла Муджахід заявив, що авіаудар США був спрямований на смертника, який збирався влаштувати ще один теракт в аеропорту Кабула.

Читайте також: Хто такі таліби: Звідки взялися, що скоїли і як взяли Афганістан

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme