UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Папа Римський зробив гучну заяву щодо України

Папа Римський Франциск закликав не допустити, щоб в Україні поширювалися "метастази" конфлікту

Журналіст стрічки новин
Папа Римський зробив гучну заяву щодо Ук…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

Понтифік висловив надію, що нового конфлікту в Україні не буде, а для виконання цієї мети сторонам вдасться налагодити контакти.

Як пише Depo.ua із посиланням на Vatican News, про це Франциск сказав під час своєї різдвяної промови Urbi et orbi.

"Нехай світло і підтримка допоможуть налагодити контакти, діалог. Нехай вони допоможуть не допустити, щоб в Україні розвинулися метастази конфлікту, що став гангренозним", — сказав Папа Римський.

Понтифік наголосив, що віруючі чекають від нього допомоги для розв'язання конфліктів по всьому світу.

Зазначимо, що Папа Римський може найближчим часом відвідати Україну. Дата візиту Папи Римського до України ще не відома, але він точно відбудеться.

Нагадаємо, що Папа Франциск регулярно торкається у своїх промовах української теми. Зокрема, на Великдень 2021 року Папа Римський згадав про війну в Україні. Пізніше у квітні Франциск закликав запобігти ескалації насильства на сході України. Тоді ж Папа Римський зазначив, що готовий бути посередником на зустрічі президента України Володимира Зеленського з російським лідером Володимиром Путіним.

Довідка: Єдиний римський понтифік, який відвідував Україну – Іван-Павло ІІ. Цей візит відбувався з 23 по 27 червня 2001 року. Папа Римський тоді відвідав Львів та Київ.

У Львові на зустріч з очільником Католицької церкви прийшло близько 2 млн вірян, у Києві – понад 200 тис. У столиці України Іван-Павло ІІ зустрівся із тодішнім президентом України Леонідом Кучмою. В Україні понтифік відслужив чотири служби – дві у латинському, дві у візантійському обряді. На месах були присутні близько 1,6 млн християн.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme