Парламент хоче посилити покарання за підробку COVID-документів

У Верховній Раді найближчим часом розглянуть законопроекти про посилення покарання для людей, які виготовляють або використовую підробні COVID-документи

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Парламент хоче посилити покарання за під…
Фото: МОЗ

Йдеться про COVID-сертифікати та тести ПЛР. Зокрема, за багаторазову фальсифікацію документів відповідальність посилиться до восьми років в'язниці.

Про це заявив очільник Комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький під час ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера", інформує Depo.ua.

"Якщо це багаторазове порушення щодо фальсифікації документів – до восьми років позбавлення волі. Це що стосується людей, які виготовляють", – зауважив він.

Водночас для людей, які користуються підробники документами про вакцинацію, штраф зросте до 50 тисяч гривень. Радуцький додав, що відповідний законопроект буде розглядатися народними депутатами на позачерговому засіданні 2 листопада.

Нагадаємо, 16 вересня у МОЗ заявили про підготовку законодавчого акту про посилення відповідальності за підробку медичних документів. Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко попередив, що за підробку COVID-сертифікатів каратимуть керівників лікарень.

6 жовтня парламентський комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування підтримав законопроект №6084 про посилення відповідальності за підробку COVID-сертифікатів.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme