Пашинян заявив, що Вірменія хоче досягти миру з Азербайджаном

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про бажання укласти мирну угоду з Азербайджаном щодо Нагірного Карабаху

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Пашинян заявив, що Вірменія хоче досягти…
Фото: Facebook Нікола Пашиняна

За його словами, Вірменія готова почати перемовини з представниками Азербайджану.

Про це Пашинян заявив під час брифінгу, пише Depo.ua.

"Ми зацікавлені в укладенні та старті обговорень мирної угоди з Азербайджаном. Ми не відмовлялися говорити на цю тему. Якщо ми оголосили, що хочемо відкрити епоху мирного розвитку для нашої країни та регіону, нелогічно було б, якби ми сказали, що не хочемо чути про мирну угоду", – наголосив він.

Прем'єр Вірменії зауважив, що для країни мирна угода є важливим завданням. Вірменська сторона виступає за врегулювання питання щодо Нагірного Карабаху та розблокування комунікацій з Азербайджаном.

Пашинян зазначив, що можливості переговорів зможуть розширитися, якщо вдасться сформувати таку модель світу, яка буде зручною і для Вірменії, і для Азербайджану.

Нагадаємо, 15 листопада Вірменія звинуватила Азербайджан у спробі захопити чотири опорні пункти неподалік Лачинського району у Нагірному Карабасі. За даними Вірменії, військовослужбовці Азербайджану з бронетехнікою намагалися захопити пункти, але після перемовин відступили.

За даними російських ЗМІ, Вірменія збирається попросити президента Росії Володимира Путіна ввести війська для захисту дружньої країни згідно із міжнародними договорами, підписаними обома державами.

16 листопада, президент Азербайджану Ільхам Алієв розповів про поранених азербайджанських прикордонників, звинувативши у ескалації конфлікту Вірменію.

Вірменія ж своєю чергою повідомила про 15 загиблих на кордоні.

22 листопада Вірменія також заявила про одного загиблого зі свого боку кордону.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme